Dósa Dani a 64-es torinói főtáblán

febr 8, 2020 | Hírek

Dósa Dani az egyedüli magyar, aki a legjobb 64 közé jutott a torinói tőr GP-n. A szakág legjobb magyarja veretlen csoportkör után került a főtáblára, vasárnap a nők és a férfiak főtáblája következik.

Mindössze négy magyar férfi tőröző indult a torinói férfi tőr Grand Prix-n, és ismét egyedül Dósa Dániel (képünkön) jutott be a legjobb 64 közé. A szakág első számú vívója veretlen csoportkört produkált, és ezzel további folytatás nélkül került a főtáblára. 

Mellette egyedül a junior korú Nedeljkovic Mateja lépett túl a csoportkörön, ám a direkt kiesése szakasz első körében vereséget szenvedett. Vasárnap a 64-es tábla és a döntő következik, négy női és egy férfi tőrözőnkért szurkolhatunk.

Eredmények. Férfi tőr egyéni Grand Prix, Torino, 226 induló. A csoportmérkőzéseken: Dósa Dániel 6 győzelem/0 vereség (a legjobb 64 közé jutott), Nedeljkovic Mateja 3/3 (továbbjutott), Frűhauf Benjámin 1/5, Pórfy Tamás 0/6 (kiestek).

A legjobb 96 közé jutásért: Nedeljkovic-Simon (francia) 8:15.

Vasárnap a legjobb 32 közé jutásért: Dósa-Avola (olasz).

Kapcsolódó hírek

2023/24: kezdünk!

A hétvégén valamennyi fegyvernemben megkezdődik az új szezon. Tőrben és kardban a junioroknak, párbajtőrben a kadetoknak és a junioroknak rendeznek Magyarkupa-fordulót, válogatót. Sok sikert mindenkinek!

A roadshow Újpesten járt

“Aranyos fiúk, aranyos lányok – Találkozz bajnokokkal!” elnevezésű roadshow harmadik állomása az újpesti Benkő István iskola volt. A világbajnok Gémesi Csanád és a kadet Európa-bajnok Vajda Oszkár tartott bemutatót.

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM