Dósa Dani és Korom Erik a torinói főtáblán

febr 10, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

A kiemelt Dósa Dániel mellett Korom Erik jutott a főtáblára a torinói férfi tőr Grand Prix-n. Dani ismét közelebb kerülhet az olimpiai kvalifikációhoz, hajrá!

A világ egyik, ha nem a legerősebb férfi tőrversenye a torinói Grand Prix, amelyen kilenc vívónk lépett pástra a selejtezőkön. Dósa Dániel, aki kiemeltként a 64 között folytathatja vasárnap, továbbra is esélyes a párizsi egyéni olimpiai kvalifikációra, szurkoljunk neki vasárnap! Lesz eg magyar társa is, Korom Erik személyében, aki a junior mezőny egyik erősségét, a brit Sosnovot győzte le a főtábláért 15:13-ra, gratulálunk! 

.Korom Erik lehet ott a főtáblán Dósa Dani mellett a torinói GP-n.

A 64-ért Korom mellett egyedül Tóth Gergely vívhatott, vereséget szenvedett. Frúhauf Benjámin, Mihályi Andor, Benyus Attila és Szemes Gergő az első direkt kieséses körben esett ki, míg Németh András és Zsigmond Dániel a csoportkör után búcsúzott. 

Eredmények. Férfi tőr egyéni Grand Prix, Torinó, 247 induló. A csoportmérkőzéseken: Dósa Dániel kiemelt, Szemes Gergő 5 győzelem/1 vereség, Mihályi Andor 5/1, Tóth Gergely 4/2, Korom Erik 3/3, Frűhauf Benjámin 3/3, Benyus Attila 3/3 (továbbjutottak), Németh András 1/5, Zsigmond Dániel 0/6 (kiestek).

A legjobb 96 közé jutásért: Tóth-Aguirre (venezuelai) 15:3, Korom-Dahan (izraeli) 15:10, Frűhauf-Lee (hongkongi) 13:15, Mihályi-Kain (osztrák) 12:15, Benyus-Kahl (német) 1:15, Szemes-De Greef (belga) 14:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Korom-Sosnov (brit) 15:13, Tóth-Iimura (japán) 11:15.

Vasárnap a legjobb 32 közé jutásért: Dósa-Mader (francia), Korom-Hamza (egyiptomi).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Férfi bravúr, de nincs kvóta

Hatodik helyen végzett a férfi, a kilencediken a női válogatott a kairói tőrcsapat Világkupán. Dósa Daniék legyőzték az olimpiai bajnok franciákat, a kvóta, sajnos, már korábban elúszott.

Bronzérem a kadet zárónapon

A férfi kardcsapat bronzérmével zárult a nápolyi kadet Európa-bajnokság. A férfi tőrözők és a női párbajtőrözők negyedikek lettek. A kadet mérleg: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz. Jöhetnek a juniorok!

Aranyos kvóta Heidenheimből!

Aranyérmet nyert, és bebiztosította olimpiai kvalifikációját az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Világkupán, gratulálunk!

Dani aranyat érő bronza

Dósa Dániel világklasszisokat legyőzve lett bronzérmes a kairói férfi tőr egyéni Világkupán, és ezzel karnyújtásnyira van az olimpiai kvótától. Ugyanúgy mint Pásztor Flóra!

Ezüst jutott a harmadik napra

A nápolyi kadet Európa-bajnokság újabb versenynapján ezüstérmet nyert a magyar női kardcsapat, gratulálunk! Női tőrözőink az 5., férfi párbajtőrözőink a 7. helyen végeztek.

Élő eredmények

Közelgő események