Duplázott a TFSE és a Vasas

jan 21, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

Az egyéni után kardcsapatban is a TFSE és a Vasas vihette haza az aranyérmet a junior országos bajnokságon.

A Honvéd vívótermében rendezték a junior kard országos bajnokságot. Ugyanabba a két egyesületbe került az aranyérem a vasárnapi csapatversenyen, amelybe a szombati egyéni. A férfiaknál volt izgalmasabb a verseny, legalábbis az elődöntő feltétlenül. Ott találkozott a TFSE és a Vasas egymással, és 25:18-ra még a pasarétiek vezettek. Ezt követően azonban az összes asszót az egyetemisták hozták, és végül 45:42-re megnyerték a meccset. A finálé már simább párharcot hozott, a TFSE 45:34-re nyert, és ezzel Tóth Bertalan duplázott ezen a hétvégén. A csapat edzője és vezetője, Patócs Ákos pedig így nyilatkozott:

A 10 esztendős TFSE junior bajnokcsapatának öröme.

“Januárban volt tíz éve, hogy megalapítottuk a szakosztályunkat. Azóta gyermek, újonc, serdülő és kadet korosztályban is nyertünk országos bajnoki aranyérmet. Most pedig összejöttek a junior aranyak is. Úgyhogy ennél szebb születésnapi ajándékot nem is kaphattunk volna. Az lenne a csodálatos, ha felnőttben folytatódna ez a sorozat, bár pontosan tudjuk, hogy ez nem lesz olyan egyszerű.”

A nők egyéni versenyében három vasasos állhatott dobogóra, és a finálét egymással vívta Spiesz Anna és Domonkos Emese. Ennél fogva – és a ranglista állásából kiindulva – abszolút esélyesnek számítottak a piros-kékek. Ennek megfelelően is alakult a verseny. A pasarétiekét nem tudták megszorítani, így itt Anna duplázhatott, a döntőben 45:28-ra győzte le a Vasas a Törökbálintot, amely ugyanakkor nagy sikerként könyvelheti el ezt az ezüstérmet. Miként a rendkívül fiatal vívókból álló kertvárosiak is értékes bronzot szereztek. 

Spiesz Anna, Domonkos Emese, Bognár Liżą és Bende Barbara – a Vasas bajnokcsapata.

“Nem egyszerű favoritként, és ilyen fiatalon levívni egy csapatversenyt. Büszke vagyok a lányokra, hogy ők ezt megoldották. A nap folyamán egyre jobban ívelt felfelé a formánk, és a döntőben már kifejezetten jól is vívtunk. Gratulálok a csapatnak, és köszönöm a kollégáknak!” – nyilatkozta Sárközi Gergely, a kvartett vezetője, egyben egyik edzője.

Eredmények. Junior férfi kardcsapat országos bajnokság, Honvéd vívóterem, 15 induló. Végeredmény: 1. TFSE (Csoba Botond, Hanzély Zsombor, Tóth Bertalan, Vajda Oszkár, edző: Patócs Ákos), 2. BVSC, 3. Vasas, 4. KVSE, 5. Törökbálint, 6. Vasas 2, 7. BVSC 2, 8. Debreceni EAC. A döntőben: TFSE-BVSC 45:34.

Junior női kardcsapat országos bajnokság, Honvéd vívóterem, 10 induló. Végeredmény: 1. Vasas (Bende Barbara, Bognár Liza, Domonkos Emese, Spiesz Anna, edzők: Riba Ferenc, Sárközi Gergely, Boros György, Kósa Miklós), 2. Törökbálint, 3. KVSE, 4. UTE, 5. Debreceni EAC, 6. BVSC, 7. Honvéd, 8. Vasas 2. A döntőben: Vasas-Törökbálint 45:28. 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Tovább tart a böjt

Keresztes Ádám szerepelt a legjobban a magyarok közül a kadet és junior világbajnokság junior párbajtőr egyéni versenyszámában. A tatai vívó nyolcaddöntőig jutott.

Közgyűlés következik

Május 17-én tartja a Magyar Vívó Szövetség az évi rendes, egyben tisztújító közgyűlését a Magyar Sport Házában.

Ötödik a férfi, 12. a női tőrcsapat

A rijádi korosztályos világbajnokság tőr számának zárónapján a férfi csapat az 5., a női a 12. helyen végzett – következnek a párbajtőrözők. Hajrá, magyarok!

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Élő eredmények

Közelgő események