Eddig ötös!

máj 5, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

Hibátlan mérleget hoztak világbajnok női kardozóink a szöuli Grand Prix selejtezőjében. Ötből öten jutottak a 64-es főtáblára.


Nagyszerűen kezdődött a női kard Grand Prix magyar szempontból, persze, a java még hátra van. Öt világbajnokunk kezdte a napot, és közülük négyen már a csoportmeccsek után be is fejezték azt. Pusztai Liza veretlenül, Márton Anna, Szűcs Luca és Battai Sugár 1-1 vereséggel zárt, és ezzel valamennyien feljutottak a 64-es főtáblára. Egyedül Katona Renátának kellett “túlóráznia”, de neki sem okozott problémát a direkt kieséses szakaszban a kazah Prihodko legyőzése (15:10).

Ezzel a szöuli kard Grand Prix “lényegi szakaszában”, a hétfői főtáblán 5 női és 2 férfi kardozónknak szurkolhatunk. Hajrá, magyarok!

Pusztai Liza hibátlanul zárta csoportkörét.

Eredmények. Női kard egyéni Grand Prix, Szöul, 135 induló. A csoportmérkőzéseken: Pusztai Liza 6 győzelem/0 vereség, Márton Anna 5/1, Szűcs Luca 5/1, Battai Sugár 5/1 (a legjobb 64 közé jutottak), Katona Renáta 4/2 (továbbjutott).

A legjobb 64 közé jutásért: Katona-Prihodko (kazah) 15:10.

Hétfőn a legjobb 32 közé jutásért: Katona-Kravatska (ukrán), Szűcs-Jeon (koreai), Pusztai-Battiston (olasz), Battai-Szeo (koreai), Márton-Bakastova (ukrán).

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Dánielfy Gergő és Kocsis Alexandra a két Sztárvívó

Nagyszerű hangulatban zajlott a SztárVívás a Ludovika Arénában. A férfiaknál Dánielfy Gergő, a nőknél Kocsis Alexandra lett a vívósztár. Gratulálunk!

Országos bajnokság – világklasszisokkal

Új időpontban, új helyszínen, ám ha lehetséges, még nagyobb tétért zajlik majd péntektől vasárnapig az országos bajnokság a Ludovika Arénán.

Magyarokkal kezdődik a világranglista

Koch Máté az első, Siklósi Gergely a második helyen áll a párbajtőr világranglistán! Ilyen sem volt magyar részről évtizedek óta!

Jön a Sztárvívás!

Következik a “Sztárok a páston”! A Ludovika Arénában csütörtökön délután fél 6-tól következik a sztárok versenye – az országos bajnokság előestéjén.

A válogatás szabályai

A hétvégi országos bajnokság után következő elnökségi ülésen véglegesítik a magyar válogatottat az Európa-bajnokságra, illetve az olimpiára. Ennek folyamatáról írunk.

Élő eredmények

Közelgő események