Egy meglepetés, egy papírforma

márc 6, 2021 | Hírek

A nagy létszámú párbajtőr kadet országos bajnokságon a férfiaknál meglepetésre a nem egészen 15 esztendős Pelle Domonkos győzött. A nőknél az MTK-s Wimmer Dorina bizonyult a legjobbnak. 

Pelle Domonkosnak van mire örülnie -nem egészen 15 évesen magyar bajnok lett a nagy mezőnyben.

Nagy mezőny és meglepetés. A férfi párbajtőr versenyek minden napos velejárója, és nem történt ez másként szombaton sem a kadetok országos bajnokságon. A győzelmet ugyanis meggyőző vívással a nem egészen 15 esztendős Pelle Domonkos szerezte meg. A honvédos fiatalember, Peterdi András és László István tanítványa a nála két évvel idősebbek között nyert aranyat, a döntőben Koska-G Bendegúzt verte 15:5-re. A kairói világbajnoki válogatás szempontjából a finálé résztvevői így sem érintettek, a ranglistán “biztonságban” egyedül a most 8. Somody Soma áll, az utolsó szót a vasárnapi junior ob mondja ki. 

Wimmer Dorina (jobbra) menetel az országos bajnokság felé vezető úton.

A hölgyeknél viszont abban a tekintetben érvényesült a papírforma, hogy az egész szezonban stabilan teljesítő Wimmer Dorina lett az aranyérmes. Az MTK vívója, Bakodi Róbert tanítványa a döntőben “góldús futballmeccshez” illő eredménnyel, 3:2-vel győzött Pátri Maja ellen. A két bronzérmes Fábián Kamilla és Oláh Lili lett. A ranglistán Dorina mögött Salamon Réka helye tűnik biztosnak, a harmadik pozícióért nagy csata várható vasárnap.

Eredmények. Kadet férfi párbajtőr egyéni országos bajnokság, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 143 induló. Végeredmény: 1. Pelle Domonkos (Honvéd, edző: László István, Peterdi András), 2. Koska-G Bendegúz (MTK), 3. Balázs Bence (MTK) és Cseke Balázs (Diósgyőr), 5. Király Mátyás (Balaton), 6. Németh Zétény (Balaton), 7. Horváth Ádám (OVSE), 8. Somody Soma (MTK). A döntőben: Pelle-Koska-G 15:5.

Kadet női párbajtőr egyéni országos bajnokság, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 118 induló. Végeredmény: 1. Wimmer Dorina (MTK, edző: Bakodi Róbert), 2. Pátri Maja (Balaton), 3. Fábián Kamilla (Vasas) és Oláh Lili (AVA Békéscsaba), 5. Jakobi Júlia (PTE-PEAC), 6. Gálfalvy Réka (Vasas), 7. Nagy Emma (Diósgyőr), 8. Balogh Bella (Vasas). A döntőben: Wimmer-Pátri 3:2.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Eb-váró – Boczkó Gáborral

Boczkó Gábor szövetségi kapitány a csapatversenyekre fókuszál a kedden kezdődő bázeli Eb-n, és annak örül, hogy mindenki egészséges.

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Magyarok Párizsban – Nagy Dávid

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Nagy Dáviddal folytatjuk!

Élő eredmények

Közelgő események