Egy nap az utánpótlásért

nov 16, 2023 | Hírek, Kiemelt hírek

Konferencia klasszis előadókkal, közte Imre Gézával. Egy nap az utánpótlásért címmel tizenharmadszor rendez konferenciát a fiatalok sportjáról az Utanpotlassport.hu szerkesztősége.

Az Utanpotlassport.hu szerkesztősége 2011 óta minden évben megrendezte nagy sikerű utánpótlás-nevelési konferenciáját, és ez az idén sem lesz másképp. A december 5-én, kedden a Lurdy Ház Rendezvényközpontjában tartandó, Egy nap az utánpótlásért című, egész napos szakmai eseményen ezúttal is klasszis előadók beszélnek majd a korosztályos sportot érintő aktualitásokról, legfontosabb ügyekről. A konferencia rangját jelzi, hogy annak fővédnöke Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár és Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

Előadást tart többek között Sótonyi László, a junior férfi kézilabda-válogatott 2023-ban Az év utánpótlásedzője díjjal kitüntetett szövetségi edzője és Rátgéber László mesteredző, a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia szakmai és stratégiai igazgatója. A család sikeres utánpótlás-nevelésben betöltött szerepéről osztják meg gondolataikat az utánpótlás kézilabda-válogatott Imre Bence és Imre Szofi szülei, Kökény Beatrix olimpiai ezüstérmes kézilabdázó és Imre Géza olimpiai ezüstérmes párbajtőrvívó. 

A résztvevők beszélgetést hallgathatnak meg Szoboszlai Zsolttal, a labdarúgó-válogatott csapatkapitányának, a Liverpool középpályásának, Szoboszlai Dominiknak az édesapjával, nevelőedzőjével. Mindezen túlmenően Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára a jövő évi, párizsi játékok előtti helyzetet összegzi a forrongó nemzetközi politika és a magyar esélyek tükrében.

A Magyar Edzők Társasága 10 kreditpontot ír jóvá a Kiemelt Edzői Programban, az Utánpótlás Edzői Programban, illetve a Gerevich Aladár Sportösztöndíj Programban résztvevő edzőknek. Ugyanakkor természetesen bárki regisztrálhat a konferenciára.

Az ebéddel egybekötött rendezvényre az https://utanpotlaskonferencia.hu/ oldalon lehet jelentkezni, amelyen a részletes program mellett a részvételi feltételek is megtalálhatók. 

Kapcsolódó hírek

Búcsú Batizi Sándortól

A Batizi-Benkő Vívócsarnokban, Gödöllőn, Batizi Sándor második otthonában vettek végső búcsút a 90. évében elhunyt nagyszerű mestertől.

Nem volt vidám a nürnbergi vasárnap

A kadet tőr európai körverseny vasárnapja nem hozott magyar sikereket. Női egyéniben három vívónk volt 32-ben, a férfi csapat a 9. helyen zárt.

A Honvéd és a BVSC nyerte a párbajtőrcsapat Mk-t

A BHSE nagyon erős csapattal, egy tussal verte az örök rivális Vasast, a férfi párbajtőrcsapat Magyar Kupa döntőjében. A nőknél a BVSC biztosan győzött.

elismerések a magyar vívósportnak

Négy elismerést vehetett át a Csampa Zsolt elnök vezette magyar delegáció a Nemzetközi Vívó Szövetség egyiptomi kongresszusán. Gratulálunk az érintetteknek!

Távoli helyszíneken a jövő világversenyei

A Nemzetközi Vívó Szövetség egyiptomi kongresszusán többek között döntöttek a 2025-ös és 26-os világversenyek színhelyéről. Egy európai város szerepel a listán.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM