Egy szabadon választott hétvége

febr 14, 2020 | Hírek

A korosztályos válogatás már lezárult, ám a jobb csapatranglistás helyezések érdekében öt hétvégi junior Világkupán is pástra lépnek a magyar válogatottak. Egyedül női kardban lesz üres a hétvége.

Jövő szombaton, február 22-én, a kadetok versenyével kezdődik a horvátországi Porecban a korosztályos Európa-bajnokság, míg az idősebb korosztály, a junior, 27-én rajtol. Így aztán a húszéveseknek a sűrű versenynaptárba még “belefér” egy Világkupa-forduló a hétvégén. 

Idehaza a válogatás már lezárult, az elnökség kijelölte az Eb-n részt vevő magyar válogatottat, ám szinte valamennyi fegyvernem legjobbjai "szabad elhatározásból" útra kelnek, és pástra lépnek a hétvégén, a junior Világkupákon. Igaz, többnyire csak a vasárnapi csapatversenyeken… Ennek oka korántsem a tapasztalatszerzés. Az Eb-n, majd a vb-n is a korosztályos csapat világranglista alapján állítják fel a direkt kieséses táblát, és mindenki szeretne minél kedvezőbb helyzetből indulni. Azaz, amolyan “pontgyűjtő expedíciónak” fogható fel a hétvége. Ha összejön egy szép siker – örülünk. Ha nem – nincs semmi gond. 

A szúró fegyvernemekben egységesen a fenti trend érvényesül, a válogatottak csak csapatban indulnak. A férfi párbajtőrözők Bázelben, a nők Dijonban, a férfi tőrözők Sabadellben, a nők Mödlingben lépnek pástra. A kard kivételnek tekinthető. Itt a hölgyek Algériába nem utaznak el, a férfiak viszont a Párizs melletti Dourdanban egyéniben és csapatban is szerepelnek. 

Ami ugyanakkor nem változott: valamennyi helyszínen, hajrá, magyarok!

Kapcsolódó hírek

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

BSU 2023/2024-as képzések

SPORTEDZŐ, SPORTOKTATÓ, SPORTSZERVEZŐ

Tíz magyar arany a veterán nemzetközin

Huszonkilenc ország 319 vívójának részvételével zajlott a hétvégén a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a veterán Budapest bajnokság. A 23 versenyszámban 10 magyar aranyérem született.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM