Eitner Kinga kitüntetése

márc 28, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

Első alkalommal adták át a Gerevich György Nevelőedzői Díjat. A három kitüntetett között szerepelt Eitner Kinga, a Balaton vívószakosztály elnöke, a junior férfi párbajtőr-válogatott edzője, gratulálunk!

Első alkalommal adták át csütörtökön a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkársága által alapított, a Nemzeti Sportügynökség (NSÜ), a Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) és a Magyar Edzők Társasága együttműködésével létrehozott Gerevich György Nevelőedzői Díjat. A kitüntetés névadásában jelentős szerepe van szövetségünknek is, amelyet Csampa Zsolt elnök és Tamás Henriette képviselt az eseményen, amelyet a Duna Arénában tartottak. Ott volt az eseményen a fantasztikus kardedző – többek között Nemcsik Zsolt, Szilágyi Áron és Szatmári András volt a tanítványa – fia, ifj. Gerevich György is.

Eitner Kinga Schmidt Ádámtól és Deutsch Tamástól vehette át a kitüntetést. (Fotók:Kelemen Ádám)

A három kitüntetett között szerepelt Eitner Kinga, a vidéki vívás nagykövete, a junior férfi párbajtőr-válogatott edzője, aki Schmidt Ádám sportért felelős államtitkártól vehette át a kitüntetést. Eitner Kinga évtizedekkel ezelőtt, Tapolcán kezdte nagyszerű edzői pályafutását. Egyik első csoportjában szerepelt Szalay Gyöngyi, aki hétszeres világbajnok és olimpiai bronzérmes lett, és pályafutása végéig Borosné Eitner Kinga volt az edzője. Nála kezdte fényes karrierjét többek között Boczkó Gábor és Rédli András, szinte minden esztendőben “termelte és termeli” a korosztályos válogatottak sorát. A junior férfi párbajtőr-válogatott edzőjeként három világbajnoki aranyéremre vezette azt a csapatot, amelynek tagjai a mai felnőtt válogatott magját adja. A tapolcai évtizedek után az ezredforduló előtt megalapította a Balaton vívóklubot, amely mára már Veszprémben, Balatonfüreden és Keszthelyen is honol, mintegy 150 fiatal vívóval. 

A néveledzői díj névadójának, Gerevich Györgynek a fia, Kemény Dénes és Schmidt Ádám társaságában.

Hosszú évek óta Eitner Kinga főrendezésével zajlanak – korábban Keszthelyen, jelenleg Balatonfüreden – az Olimpici döntői, azaz az utánpótlás korosztály országos bajnoksága párbajtőrben. Ugyanakkor a mai napig folyamatosan edzősködik, gyermek csapatával tavaly is megnyerte az országos bajnokságot! 

Gratulálunk Eitner Kingának a jól megérdemelt kitüntetéséhez!

Csampa Zsolt, szövetségünk elnöke is ott volt a díjátadón.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Kiutazó és kitüntetés

Sok sikert kívánt a vezetőség a kadet és junior világbajnokságra utazó magyar küldöttségnek, továbbá Csampa Zsolt európai Fair Play-díjat adott át Horváth Gergőnek.

Élő eredmények

Közelgő események