Elhunyt Czvikovszky Ferenc

nov 16, 2021 | Hírek

Nyolcvankilenc éves korában elhunyt Czvikovszky Ferenc, az egyetlen, 1957-es világbajnok férfi tőrcsapat tagja. Temetése és búcsúszertartása november 30-án, 9.45-kor lesz a farkasréti temetőben.

Czvikovszky Ferenc 25 évesen, 1957-ben főiskolai világbajnokságot (Universiade) nyert, és még ugyanebben az évben a párizsi vb-n tagja volt a Czvikovszky Ferenc, Fülöp Mihály, Gyuricza József, Kamuti Jenő, Tilly Endre összeállítású világbajnok férfi tőr csapatnak és a világbajnoki ezüstérmes párbajtőr csapatnak egyaránt. Halálával egyedül Kamuti Jenő él a sporttörténelmi aranycsapatból. Az 1958-as philadelphiai vb-n tőr egyéniben ezüstérmet nyert, majd 1959-ben bronz, 1961-ben pedig ezüstérmet szerzett a tőrcsapat tagjaként. Eztán befejezte a vívópályafutását, mérnökként dolgozott. A vívósporttól azonban nem szakadt el, 1963-től öt évig a vívószövetség főtitkára és a férfi tőr válogatott szövetségi kapitánya volt, ezt követően elnökségi tagként és nemzetközi versenybíróként dolgozott.

Temetése és búcsúszertartása a farkasréti temetőben lesz, november 30-án, 9.45-kor. 

Czvikovszky Ferenc (balról a második) a tőr világbajnoki dobogó valamennyi fokán állt.

Kapcsolódó hírek

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

BSU 2023/2024-as képzések

SPORTEDZŐ, SPORTOKTATÓ, SPORTSZERVEZŐ

Tíz magyar arany a veterán nemzetközin

Huszonkilenc ország 319 vívójának részvételével zajlott a hétvégén a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a veterán Budapest bajnokság. A 23 versenyszámban 10 magyar aranyérem született.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM