Elhunyt Mohos János és Szántó Gábor

dec 15, 2020 | Hírek

Két, neves mestert gyászol a magyar vívósport. Elhunyt a székesfehérvári vívás egyik megteremtője, Szántó Gábor, valamint az utóbbi években újra idehaza dolgozó magyar-svájci kardedző, Mohos János. 

Szántó Gábor türelemmel viselt, hosszan tartó betegség után hunyt el, temetése december 16-án, szerdán 13.30 órakor lesz, Székesfehérváron, a Béla Úti Köztemetőben. Szántó Gábor a Székesfehérvári Ikarus vívómestere volt, évtizedeken keresztül nevelte a fiatalokat. A vidéki vívás meghatározó alakjának számított, az edzősködés mellett bíráskodott is, egész életében elhivatott volt szeretett sportága iránt.

Mohos János ifjúsági bajnok kardozóként, 1956-ban hagyta el az országot, majd hosszú ideig svájci színekben versenyzett, részt vett a müncheni olimpián is, de szívében örökre magyar maradt. Vívómesterként folytatta pályáját, magyar társaival mindig jó viszont ápolt, majd az elmúlt években hazaköltözött, és itthon segítette továbbadni a legendás Borsody-iskola örökségét. 

Kapcsolódó hírek

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

BSU 2023/2024-as képzések

SPORTEDZŐ, SPORTOKTATÓ, SPORTSZERVEZŐ

Tíz magyar arany a veterán nemzetközin

Huszonkilenc ország 319 vívójának részvételével zajlott a hétvégén a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a veterán Budapest bajnokság. A 23 versenyszámban 10 magyar aranyérem született.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM