Elhunyt Nedeczky György

jún 16, 2019 | Hírek

Életének 73. évében, súlyos betegség után elhunyt Nedeczky György. Versenyzőként, mesterként hat évtizedig szolgálta a vívást, és klubját, a BVSC-t. Nedeczky Györgyöt az MVSZ saját halottjának tekinti

Nedeczky György két és fél éve, a hetvenedik születésnapja környékén döntötte el, hogy nem csinálja tovább. Csodás karrier, csodás életút után akasztott akkor szögre a párbajtőrét, hatvan gyönyörűséges esztendő után. A név kötelez, Nedeczkyként nem is lehetett kérdés, hogy a pástok világában éli majd az életét. A felejthetetlen Nedeczky László unokaöccseként, a melegszívű zseni, Nedeczky György fiaként az is egyértelmű volt, hogy a BVSC Tanács körüti “vívóparadicsomában” köt ki. 

Versenyzőként azokban a hetvenes években nőtt fel, amikor a vasuatasklub a legszebb időszakát érte. Fenyvesi Csaba, Kamuti Jenő, Bóbis Ildikó, Marót Péter, Maros Magda, Gerevich Pál, az Erdős-fivérek, és a többiek mellett nőtt fel, Bay Bélától leste el a szakma fortélyait. Pályafutását követően pedig örökös klubhűséggel és szeretettel kezdte el oktatni a fiatalokat – egy idő után már a Szőnyi úton. 

Mesterként pedig még többet ért el, mint a versenyzésben. Hosszú karrierje során két legeredményesebb tanítványa, Fekete Attila és Tóth Hajnalka egyaránt a világbajnoki címig jutott. Ám legalább annyira büszke lehetett számtalan fiatal vívójára, akiket korosztályos bajnoki címekre vezetett, és emellett az életre nevelt. Addigra már a BVSC kereteit is “túllépte”, Kulcsár Győző szövetégi kapitánysága idején évekig ő vezette a női párbajtőr-válogatottat. 

Életének hat évtizedét szentelte örök szerelmének, a vívásnak. 

Alig több, mint két évig bírta ki nélküle…

Nedeczky György emlékét örökre őrizni fogjuk, a mestert a Magyar Vívó Szövetség saját halottjának tekinti, a temetés időpontjáról honlapunkon tájékoztatást adunk.

Sz. A.

Kapcsolódó hírek

A roadshow Újpesten járt

“Aranyos fiúk, aranyos lányok – Találkozz bajnokokkal!” elnevezésű roadshow harmadik állomása az újpesti Benkő István iskola volt. A világbajnok Gémesi Csanád és a kadet Európa-bajnok Vajda Oszkár tartott bemutatót.

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

BSU 2023/2024-as képzések

SPORTEDZŐ, SPORTOKTATÓ, SPORTSZERVEZŐ

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM