Elhunyt Vida János

okt 16, 2019 | Hírek

Életének 75. évében elhunyt Vida János. Vívóként, versenybíróként, sportvezetőként és főbíróként egész életében, hosszú évtizedeken át kötődött sportágunkhoz. Nyugodjék békében!

Vida János fiatalon, kardvívóként kezdte sportpályafutását, és attól kezdve, élete végéig ezer szállal kötődött sportágunkhoz. Kardban és párbajtőrben nemzetközi versenybíró lett, utóbbi fegyvernemben napjainkig bíráskodott. Sportvezetőként évtizedekig töltött be vezető funkciót a Budapesti Vívó Szövetségben, illetve vezette a Csepel szakosztályát. Főbíróként részese volt a nagysikerű Olimpici versenysorozatnak, illetve napjainkig szerepet vállalt a hazai versenybíróképzésben. 74 évesen hunyt el, nyugodjék békében!

Vida János a versenybíróképzéssel is foglalkozott.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

SZURKOLJATOK NEKÜNK!

A magyar válogatott nevében köszönjük a csaknem 35 ezer like-ot, a 80 ezer kattintást, és az 1,3 millió elérést, amely 15 olimpikon vívónk bemutatását kísérte.

Petschauer Attila emlékének adóztunk

A tragikus sorsú, kétszeres olimpiai bajnokról emlékeztünk meg – többek között válogatott vívók, Izrael nagykövete és Csampa Zsolt elnök társaságában.

Útra készen az olimpiai csapat!

A magyar sportélet legmagasabb rangú vezetőivel és a média képviselőivel találkozott kedden a párizsi olimpiai vívódelegáció.

Elhunyt Solti Antal

Rövid betegség után, 75 éves korában elhunyt Solti Antal, a magyar tőrvívás meghatározó egyénisége. Az MVSZ és az FTC a mestert saját halottjának tekinti.

Magyarok Párizsban – Muhari Eszter

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Muhari Eszterrel fejezzük be!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.