Elnöki dicséret az Eb-ért – Itt a vb-válogatott

jún 25, 2019 | Hírek

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége keddi ülésén értékelte az Európa-bajnokságot, valamint kijelölte a budapesti világbajnokságon részt vevő válogatottat. Három apró változtatás történt az Eb-hez képest

A Magyar Vívó Szövetség elnökségi ülésén Csampa Zsolt elnök, aki ezúttal személyesen nézte végig az Európa-bajnokságot, kiemelte, hogy nem csak az eredményekkel elégedett. Álláspontja szerint az a csapatszellem, az a morál, amit a hét folyamán végig tapasztalt, a garancia arra, hogy a jövőben is hasonlóan sikeres világversenyeknek örülhetünk. “Valamennyi csapatunk a legjobb nyolc közé jutott, és többen, kis szerencsével akár még előrébb kerülhettek volna. Nem sok ország mondhatja el ezt önmagáról” – fogalmazott az elnök. 

Persze, a jövő mindig fontosabb, mint a múlt, elvégre azt megváltoztatni már nem lehet. Ennek megfelelően az elnökségi ülés legnagyobb részében a magyar válogatott világbajnoki összetételéről folyt – nem a vita…! – a beszégetés. Végül az Európa-bajnoksághoz képest három helyen változik a névsor. Férfi párbajtőrben egyéniben Nagy Dávid foglalja el Andrásfi Tibor helyét. Női párbajtőrben Nagy Kinga egyéniben is pástra lép majd, míg női tőrben Mohamed Aida a csapatban szintén szerepet kap. 

A budapesti világbajnokságon (július 15-23.) résztvevő magyar válogatott. Férfi tőr: Dósa Dániel (Törekvés), Mészáros Tamás (UTE), Mátyás Bálint (Törekvés), Németh András (Honvéd). Tartalék: Mihályi Andor (Törekvés). Női tőr: Kreiss Fanni (UTE), Kondricz Kata (Honvéd), Lupkovics Dóra (Honvéd), Mohamed Aida (UTE). Tartalék: Pásztor Flóra (Törekvés). Férfi párbajtőr: Koch Máté (Vasas), Siklósi Gergely (Honvéd), Rédli András (Honvéd), Nagy Dávid (Vasas, egyéni), Berta Dániel (Honvéd, csapat). Tartalék: Bányai Zsombor (Vasas). Női párbajtőr: Budai Dorina (Honvéd), Kun Anna (Tata), Muhari Eszter (Honvéd), Nagy Kinga (Diósgyőr). Tartalék: Szabó Réka (BVSC). Férfi kard: Szilágyi Áron (Vasas), Szatmári András (MTK), Decsi Tamás (Kertváros), Gémesi Csanád (Gödöllő). Tartalék: Iliász Nikolász (MTK). Női kard: Márton Anna (MTK), Pusztai Liza (BVSC), Katona Renáta (Vasas), Mikulik Júlia (Honvéd, egyéni), László Luca (UTE, csapat). Tartalék: Mikulik Júlia (csapat), László Luca (egyéni).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

SZURKOLJATOK NEKÜNK!

A magyar válogatott nevében köszönjük a csaknem 35 ezer like-ot, a 80 ezer kattintást, és az 1,3 millió elérést, amely 15 olimpikon vívónk bemutatását kísérte.

Petschauer Attila emlékének adóztunk

A tragikus sorsú, kétszeres olimpiai bajnokról emlékeztünk meg – többek között válogatott vívók, Izrael nagykövete és Csampa Zsolt elnök társaságában.

Útra készen az olimpiai csapat!

A magyar sportélet legmagasabb rangú vezetőivel és a média képviselőivel találkozott kedden a párizsi olimpiai vívódelegáció.

Elhunyt Solti Antal

Rövid betegség után, 75 éves korában elhunyt Solti Antal, a magyar tőrvívás meghatározó egyénisége. Az MVSZ és az FTC a mestert saját halottjának tekinti.

Magyarok Párizsban – Muhari Eszter

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Muhari Eszterrel fejezzük be!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.