Elnökségi ülés a járványhelyzet tükrében

dec 9, 2020 | Hírek

A pandémia miatt bizonytalan a 2021-es nemzetközi versenynaptár, így a hazai folytatást sem véglegesítette az elnökség. Az ob zárt kapuk mellett, a BOK Csarnokban lesz december 18. és 20. között.

Decemberi ülését tartotta szerda kora este a Magyar Vívó Szövetség elnöksége. Elsőként a korábban on-line szavazással hozott döntéseket – melyről honlapunk korábban beszámolt – erősítették meg. 

Ezt követően a közeljövőről esett szó, amely egyelőre teljesen bizonytalan. Csampa Zsolt, a szövetség elnöke tájékozatta a jelenlévőket arról, hogy a nemzetközi szövetség jelenlegi egyetlen kiemelt célja az olimpiai kvalifikáció időben történő befejezése. Mint ismeretes, valamennyi fegyvernemben egyetlen verseny, illetve a kontinensenkénti pótkvalifikáció van hátra a kvótaszerző viadalokból. Felvetődött az is, hogy ezeket az eseményeket egy, esetleg két helyen rendezik meg, és a lehetséges helyszínek között Budapest is szerepel. 

A várható döntés karácsony előtt születik meg, ezért a hazai versenynaptár 2021 eleji programjának véglegesítése is tovább tolódik. Érthetően ugyanis alkalmazkodnia kell az itthoni versenyeknek a nemzetközi események időpontjához. Csampa Zsolt elmondta, hogy a 2021-es korosztályos világversenyek helyzete is bizonytalan, a magyar küldöttség csak abban az esetben vesz részt ezeken, amennyiben a teljes biztonság szavatolható. 

Szó esett a fentiek tükrében a hazai válogatási rendszerről is, különösen az alacsonyabb korosztályokban. Elhangzott, hogy mivel az év elején sem rendeznek nemzetközi versenyeket, így várhatóan további korosztályos hazai válogatók, illetve országos bajnokságok kerülnek a 2021-es versenynaptárba. Pontosították, és egyszerűsítették a hazai ranglista kialakítását is. Röviden ennek lényege a következő: az összes válogató versenyből a legjobb 7 eredménye számít a rangsorba, és ebből a 7-ből maximum kettőt lehet magasabb korosztály versenyén megszerezni. A részletes szabályzat megtalálható lesz honlapunkon. (Csatolt dokumentumban itt található.)

Csampa Zsolt beszámolt arról is, hogy szigorú biztonsági körülmények között, és természetesen zárt kapuk mellett, a BOK Csarnokban rendezik meg az országos bajnokságot december 18. és 20. között. 

Kapcsolódó hírek

Döntő nélkül Vancouverben

Kun Anna szerepelt a legjobban a magyarok közül a vancouveri férfi és női párbajtőr Világkupán. Sérülése után nyolcaddöntőig jutott, a többiek korábban búcsúztak.

Kollár Anna és Zsögön Andor a kadet tőrbajnok

A törekvéses Kollár Anna és a budakalászi Zsögön Andor nyerte a kadet tőr országos bajnokságot. Gratulálunk!

Aranyérmes a kadet férfi kardcsapat

Aranyérmet nyert az eislingeni kadet férfi kard európai körversenyen a Berkeszi Dániel, Csaba Botond, Monori Mátyás, Szalai Zalán összeállítású magyar csapat. Gratulálunk!

Taivainen Bence és Horváth Lotti a kadet bajnok

A honvédos Taivainen Bence, illetve a ferencvárosi Horváth Lotti nyerte a kadet párbajtőr országos bajnokságot, gratulálunk!

Szekeres Pál elnökségi tag az új fogyatékossport szervezetben

Új szervezet képviseli a jövőben a mozgássérült sportolók érdekeit. A World Abiltysport (WAS) elnökségében helyet kapott Szekeres Pál.

Élő eredmények

Közelgő események