Elnökségi ülés az ünnep előtt

nov 1, 2019 | Hírek

Elnökségi ülést tartott csütörtök délután a Magyar Vívó Szövetség. A napirendek között volt az iskolai vívás fejlesztése, a diákolimpia programjának átalakítása, illetve az év vívóinak megválasztása.

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége Csampa Zsolt vezetésével megtartotta soros elnökségi ülését. A napirendi pontok megtárgyalása mellett szóba került a diákolimpia programjának továbbfejlesztése. Szövetségünk örömteli problémával küzd, ugyanis az indulólétszám olyan magasra nőtt – mindösszesen meghaladta a háromezret! -, hogy egyetlen hétvégén szinte képtelenség lebonyolítani átláthatóan a versenyt. Ezért várhatóan regionális fordulót iktatunk közbe, ugyanakkor a diákolimpia központi “nagydöntője”, némileg korlátozott létszámmal a jövőben is megmarad. 

Döntött a szövetség a Sport XXI. program kezdőcsomag pályázatának nyerteseiről, illetve a sportágfejlesztési program jövő évi összegekről is. Emellett megválasztotta az esztendő utánpótlás, és felnőtt vívóit. A Magyar Távirati Iroda hagyományos, sportágankénti legjobbjaira az elnökség Siklósi Gergelyt, illetve Márton Annát jelölte. Az utánpótlás, a Héraklész program jelöltjei pedig Koch Máté, Muhari Eszter, a junior férfi párbajtőr- és a junior női kardcsapat lett. 

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Átadták a Fair play-díjakat

A MOB Fair Play Bizottságának díjátadó gáláján a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen díjazták Téglási György, a válogatott orvosát és Szepesi László vívóedzőt.

Kondricz Kata nyolcadik

A női tőröző Kondricz Kata nyolcadik helye volt a legjobb magyar eredmény a bázeli Eb második napján. Kardozóink nyolcaddöntőig jutottak.

Nyolcaddöntős nyitány

Szemes Gergő és Mihályi Andor szerepelt a mieink közül a legjobban a bázeli vívó Európa-bajnokság nyitónapján, mindketten nyolcaddöntőig jutottak.

Kamuti Jenő és Schmitt Pál kézlenyomata

A Nemzet Sportolói közül öten – közte Kamuti Jenő és Schmitt Pál – adták kézlenyomatukat a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen található Magyar Sportcsillagok Falára.

Svájcon át Párizsba

Bázelben minden készen áll, kedden megkezdődik és hat napig tart a vívó Európa-bajnokság. Hajrá, magyarok!

Élő eredmények

Közelgő események