Elnökségi ülést tartott a szövetség

ápr 14, 2022 | Hírek

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége csütörtök délután ülésezett a Magyar Sport Házában. Többek között kijelölték az évi rendes közgyűlés időpontját, melyet május 27-én, pénteken tartanak.

Az elnökségi ülés bevezetéseként Török Ottó, az eseményt levezető alelnök gratulált Vitályos Eszter elnökségi tagnak, aktív versenyzőnknek, az EMMI államtitkárának, aki a választáson egyéni körzetét nagy fölénnyel megnyerve, országgyűlési képviselői mandátumot szerzett. 

A folytatásban több napirendi pontot is megvitattak, majd elfogadtak a tagok. Boczkó Gábor szövetségi kapitány értékelte az 1 arany-, 1 ezüst- és 2 bronz, illetve 9 arany-, 3 ezüst- és 4 bronzéremmel zárult junior és kadet világ-, illetve Európa-bajnokságot. Elhangzott, hogy a vb alakulhatott volna sikeresebben is, ugyanakkor minden idők legeredményesebb korosztályos Eb-jét zárta az utánpótlás válogatott. A beszámolót az elnökség egyhangúlag elfogadta. 

Tamás Henriette, a szövetség főtitkára előterjesztette, hogy a testület éves, rendes közgyűlését május 27-én, pénteken 15 órától tartják a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. 

Döntött az elnökség arról is, hogy a nemzetközi szövetség Hall of Fame csoportjába idén, magyar részről a versenyzői részen első helyen Pézsa Tibort, a másodikon Horváth Zoltánt – a vívócsalád részen Vass Imrét jelöli. 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Minden napra jutott érem 

A csütörtökön Nápolyban befejeződött kadet és junior Európa-bajnokságon a magyar küldöttség 2 arany-, 4 ezüst és 5 bronzéremmel zárt, gratulálunk!

Négy kardozónk folytatja Padovában

A férfi kardozók olaszországi Világkupáján a kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellett Gémesi Csanád és Rabb Krisztián folytathatja a legjobb 64 között.

Öten az athéni 64-ben

A négy milánói világbajnok (Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca) női kardozó, továbbá Keszei Kira jutott a legjobb 64 közé az athéni Világkupán.

Két bronzérem a zárónapon

Férfi tőrcsapatunk és női párbajtőrcsapatunk egyaránt bronzérmet nyert a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság zárónapján, gratulálunk!

Arany és ezüst a hölgyektől

Női kardcsapatunk rendkívüli izgalmak után nyert aranyérmet, míg női tőrözőink nagyon értékes ezüstérmet nyertek a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság utolsó előtti versenynapján.

Élő eredmények

Közelgő események