Elnökségi ülést tartott az MVSZ

jan 23, 2020 | Hírek

Az év első elnökségi ülését tartotta a Magyar Vívó Szövetség. A rapid ülésen elhangzott, hogy hamarosan leteszik a gödöllői vívócsarnok alapkövét, illetve férfi tőrben válogatott edzőt neveztek ki. 

Akadtak már a múltban maratoni elnökségi ülések, ám 2020 első összejövetelén rapid módon tárgyalták végig a tagok, Csampa Zsolt elnök vezetésével a napirendi pontokat. A korábbi, írásbeli határozatok megerősítését követően ellenszavazat nélkül elfogadták a 2020-as Sport XXI. és Héraklész Programot. 

A férfi tőr szakágban új válogatott edzőt neveztek ki, mivel az eddig a juniorokért felelős Szabados Kristóf munkahelyi elfoglaltsága miatt lemondott. Így helyére az eddig a kadetokért felelős Mazza Lorenzo került, míg a kadetok válogatott edzője Szabó István lett. 

Két hét múlva újabb elnökségi ülést tart az MVSZ, melyen többek között kijelölik a február 22. és március 3. közötti, porci kadet és junior Európa-bajnokságon részt vevő magyar válogatottat.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Kondricz Kata nyolcadik

A női tőröző Kondricz Kata nyolcadik helye volt a legjobb magyar eredmény a bázeli Eb második napján. Kardozóink nyolcaddöntőig jutottak.

Nyolcaddöntős nyitány

Szemes Gergő és Mihályi Andor szerepelt a mieink közül a legjobban a bázeli vívó Európa-bajnokság nyitónapján, mindketten nyolcaddöntőig jutottak.

Kamuti Jenő és Schmitt Pál kézlenyomata

A Nemzet Sportolói közül öten – közte Kamuti Jenő és Schmitt Pál – adták kézlenyomatukat a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen található Magyar Sportcsillagok Falára.

Svájcon át Párizsba

Bázelben minden készen áll, kedden megkezdődik és hat napig tart a vívó Európa-bajnokság. Hajrá, magyarok!

Rajtol kedden az Európa-bajnokság

Bázelben rendezik június 18. és 23. között a vívó Európa-bajnokságot. A legerősebb válogatottunk indul, hajrá, magyarok!

Élő eredmények

Közelgő események