Esélyesek a dobogókon junior tőrben

szept 23, 2023 | Hírek, Kiemelt hírek

A Törekvésben rendeznek kétnapos, szezonnyitó junior tőr válogatót. A férfiaknál a kadet Európa-bajnok Rubin Mattia (ZVE) győzött, a nőknél pedig szoros döntőben győzött Kalocsai Luca (Ludovika).

A tőrözők a Törekvés vívótermében kezdték meg 2023/24-es szezonjukat, méghozzá a juniorok kétnapos válogatójával. A szombati Magyarkupa-fordulóban sok szempontból érvényesült a papírforma. A férfiaknál a legnagyobb csatát az elődöntő hozta, ahol a kadet Eb-aranyérmes Rubin Mattia egy tussal legyőzte a junior Eb-bronzérmes Bagdány Albertet, majd a döntőben magabiztosan Tabajdi Zsombort. 

A nőknél a fináléban döntött egyetlen tus. Méghozzá Kalocsai Luca javára, korosztályos világbajnoki csapattársa, Wolf Eszter ellenében. A kadet korú Kollár Anna bronzérmet szerzett az idősebbek mezőnyében. Vasárnap ismétel a korosztály, a második válogató színhelye ugyancsak a Törekvés vívóterme lesz. 

Eredmények. Junior férfi tőr egyéni Magyar Kupa, Törekvés vívóterem, 60 induló. Végeredmény: 1. Rubin Mattia (Zalaegerszeg, edző: Fekete Gábor és Kárpáthy Krisztián), 2. Tabajdi Zsombor (Honvéd), 3. Bagdány Albert (Ludovika) és Bödő Péter (Ludobika), 5. Oravecz Gergely (Honvéd), 6. Kosztolányi Hunor (Szigetszentmiklós), 7. Badár Krisztián (Halásztelek), 8. Zsögön Andor (Budakalász). A döntőben: Rubin-Tabajdi 15:9.

Junior női tőr egyéni Magyar Kupa, Törekvés vívóterem, 55 induló. Végeredmény: 1. Kalocsai Luca (Ludovika, edző: Mazza Lorenzo), 2. Wolf Eszter (Honvéd), 3. Kollár Anna (Törekvés) és Szurmai Laura (Törekvés), 5. Marosi Gréta (Törekvés), 6. Simon Borbála (Zalaegerszeg), 7. Badár Szonja (Halásztelek), 8. Polonyi Petra (Ludovika). A döntőben: Kalocsai-Wolf 15:14.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Tovább tart a böjt

Keresztes Ádám szerepelt a legjobban a magyarok közül a kadet és junior világbajnokság junior párbajtőr egyéni versenyszámában. A tatai vívó nyolcaddöntőig jutott.

Közgyűlés következik

Május 17-én tartja a Magyar Vívó Szövetség az évi rendes, egyben tisztújító közgyűlését a Magyar Sport Házában.

Ötödik a férfi, 12. a női tőrcsapat

A rijádi korosztályos világbajnokság tőr számának zárónapján a férfi csapat az 5., a női a 12. helyen végzett – következnek a párbajtőrözők. Hajrá, magyarok!

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Élő eredmények

Közelgő események