Esztinek egy újabb bravúrra tellett

máj 18, 2019 | Hírek

Muhari Eszter a legjobb 32 között búcsúzott a dubaji női párbajtőr egyéni Világkupa-versenyen. A Honvéd fiatal tehetsége a junior korosztály egyik legjobbját győzte le, majd klasszistól kapott ki.

Esztitől egy újabb bravúrra azért szombaton is tellett. A Honvéd ötszörös kadet Európa-bajnoka és világbajnoka a 64-es főtáblán egyedüli magyarként állt helyt. Első ellenfele az az olasz Isola volt, aki egy korsztállyal feljebb, azaz a junioroknál tartozik a legnagyobb favoritok közé. 

Muhari Eszter azonban esélyt sem hagyott neki. 15:10-re győzött, és ezzel bejutott a legjobb 32-be. A következő ellenfele azonban a felnőttek egyik legjobbja volt… Az orosz Violetta Kolobova kétszeres egyéni Európa-bajnok, és ő nagy falatnak bizonyult – legalábbis egyelőre… Eszti tisztes, 15:9-es vereséget szenvedett, és ezzel a 22. helyen végzett, melynek okán 17 esztendősen csak elismerés illetheti.

A nagy feladat azonban számára is vasárnap következik, a fegyvernem első olimpiai kvalifikációs csapatversenyét rendezik, természetesen magyar részvétellel. Hajrá, lányok!

Eredmények. Női párbajtőr Világkupa, Dubaj, 238 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Muhari-Isola (olasz) 15:10.

A legjobb 16 közé jutásért: Muhari-Kolobova (orosz) 9:15.

Végeredmény: 1. Csoj Injeong (koreai), 2. Courtney Hurley (amerikai), 3. Violetta Kolobova (orosz) és Kong Man Wai Vivien(hongkongi), …22. Muhari Eszter, …78. Kun Anna, …89. Mihály Kata, …91. Budai Dorina, …123. Szabó Réka, …128. Nagy Kinga, …155. Révész Julianna.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

SZURKOLJATOK NEKÜNK!

A magyar válogatott nevében köszönjük a csaknem 35 ezer like-ot, a 80 ezer kattintást, és az 1,3 millió elérést, amely 15 olimpikon vívónk bemutatását kísérte.

Petschauer Attila emlékének adóztunk

A tragikus sorsú, kétszeres olimpiai bajnokról emlékeztünk meg – többek között válogatott vívók, Izrael nagykövete és Csampa Zsolt elnök társaságában.

Útra készen az olimpiai csapat!

A magyar sportélet legmagasabb rangú vezetőivel és a média képviselőivel találkozott kedden a párizsi olimpiai vívódelegáció.

Elhunyt Solti Antal

Rövid betegség után, 75 éves korában elhunyt Solti Antal, a magyar tőrvívás meghatározó egyénisége. Az MVSZ és az FTC a mestert saját halottjának tekinti.

Magyarok Párizsban – Muhari Eszter

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Muhari Eszterrel fejezzük be!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.