Európai fesztivál: több mint verseny

jún 28, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

A hétvégén rendezzük a TF Csörsz utcai csarnokában az első Európai Ifjúsági Vívó Fesztivált. A megnyitó szombaton 19 órakor lesz, mindenkit várunk.

Korábban már megírtuk: ilyen még nem volt! Az U14-es korosztály számára először rendez a vívósport nem hivatalos Európa-bajnokságot, Európai Ifjúsági Vívó Fesztivált. Arról is beszámoltunk előző írásunkban, hogy Ázsiában és Amerikában évek óta hatalmas létszámban rendezik a hasonló eseményt. Az pedig nyilvánvalóan látszik, hogy erre máris nagy az igény az “öreg kontinensen” is. A hat fegyvernem egyéni versenyére ugyanis tucatnyi országból közel 400 nevezés érkezett!

Igen nívós helyszínen, a Testnevelési Egyetem Csörsz utcai Dr. Koltai Jenő Sportközpontjában rendezzük az eseményt. A versenyre tizenhat pástot állítottunk fel, a hétvége mindkét napján reggel kilenctől estig tartanak majd a versenyek. Két korcsoport, a 2010-es és a 2011-es vesz részt a viadalon. A két évjárat “össze lesz eresztve”, azaz fegyvernemenként egy-egy fesztiválgyőztes lesz majd, ugyanakkor versenyszámonként két-két eredményt hirdetünk, külön a 2010-eseknél és a 2011-eseknél. (Hasonlóan az összevont veterán korosztályokhoz.) Magyar részről évjáratonként a hazai ranglista első 8-8 helyezettje indulhat. 

Ahogy a “nagyoknál”, úgy itt is lesz csoportkör, direkt kieséses tábla, színes pástok, “VAR szoba”, azaz videó bíró, a lebonyolítás a junior világbajnoksághoz hasonló – szokják csak a legifjabb tehetségek a hangulatot… A látványosnak és a fiatalok számára reményeink szerint emlékezetesnek ígérkező megnyitó ünnepség, a női tőr versenyszám döntője és az aznapi hat eredményhirdetés szombat este 7-kor kezdődik, a többi versenyszám folyamatosan zajlik majd. 

A hétvégi eseményre a belépés ingyenes, mindenkit szeretettel várunk, hajrá, magyar fiatalok!

Az Európai Ifjúsági Vívó Fesztivál programja. Június 29., szombat: női párbajtőr egyéni, férfi kard egyéni, női tőr egyéni. 19 óra: megnyitó ünnepség. Június 30., vasárnap: férfi párbajtőr egyéni, női kard egyéni, férfi tőr egyéni. 

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

SZURKOLJATOK NEKÜNK!

A magyar válogatott nevében köszönjük a csaknem 35 ezer like-ot, a 80 ezer kattintást, és az 1,3 millió elérést, amely 15 olimpikon vívónk bemutatását kísérte.

Petschauer Attila emlékének adóztunk

A tragikus sorsú, kétszeres olimpiai bajnokról emlékeztünk meg – többek között válogatott vívók, Izrael nagykövete és Csampa Zsolt elnök társaságában.

Útra készen az olimpiai csapat!

A magyar sportélet legmagasabb rangú vezetőivel és a média képviselőivel találkozott kedden a párizsi olimpiai vívódelegáció.

Elhunyt Solti Antal

Rövid betegség után, 75 éves korában elhunyt Solti Antal, a magyar tőrvívás meghatározó egyénisége. Az MVSZ és az FTC a mestert saját halottjának tekinti.

Magyarok Párizsban – Muhari Eszter

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Muhari Eszterrel fejezzük be!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.