Évnyitó elnökségi ülés

jan 19, 2021 | Hírek

A 2021-es esztendő első elnökségi ülését tartotta a Magyar Vívó Szövetség kedden kora este. Az értekezletet Csampa Zsolt elnök vezette, nyolc napirendi pontban hoztak döntéseket. 

Döntés született arról, hogy azok az egyesületek, melyek az előző félévben Olimpici versenyt rendeztek, a járványhelyzettel kapcsolatos szigorú előírásokkal járó többletköltségek okán költségkiegészítést kaptak. 

Mint ismeretes, ugyancsak az Olimpici korosztállyal kapcsolatos járványügyi szigorítás volt az is, hogy a járványhelyzet miatt az úgynevezett “felversenyzést” megszüntette. (Azaz, csak saját korosztályukban versenyezhettek a gyermekek.) Ezt az intézkedést most meghosszabbította a testület, azzal a kiegészítéssel, hogy a következő ülésén, a pandémiás helyzet függvényében ismét szóba hozza. 

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem 62 vívó átigazolását tervezi (a Törekvés szakosztálya szakad ketté), és az ezzel járó jelentős átigazolási díj csökkentését kérte. Az elnökség megvizsgálta az átigazolási időszakban beérkezett kérelmeket. Mivel ez mindösszesen 170 beadványt jelentett, ezért, tekintettel a járványügyi helyzetre (több helyen nem megoldott az edzéslehetőség), általánosan, valamennyi esetben ötven százalékkal csökkentette a klubváltással járó díjat. 

Döntést hoztak arról is, hogy egy külön bizottság tesz majd javaslatot arra, milyen biztonsági körülmények mellett utazhatnak majd a nemzetközi versenyszezon megkezdésekor külföldre a magyar vívók. 

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Eb-váró – Boczkó Gáborral

Boczkó Gábor szövetségi kapitány a csapatversenyekre fókuszál a kedden kezdődő bázeli Eb-n, és annak örül, hogy mindenki egészséges.

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Magyarok Párizsban – Nagy Dávid

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Nagy Dáviddal folytatjuk!

Élő eredmények

Közelgő események