Ez az utolsó junior tánc

febr 1, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

A junior korosztály utolsó válogató versenyei következnek. Hat fegyvernemben, öt helyszínen vívnak tehetségeink a hétvégi Vk-kon. Tét: a korosztályos világversenyeken történő válogatottba kerülés!

Az elmúlt évek korosztályos világversenyein történő, kimagasló magyar szerepléseket követően igencsak megnőtt az ázsiója a válogatottba kerülésnek. Nos, a 2023/24-es szezonban, a junior korosztálynak ez lesz az utolsó lehetősége arra, hogy ezt kiérdemelje. Péntektől vasárnapig ugyanis valamennyi fegyvernemben, öt helyszínen rendeznek Európa-szerte Világkupa-versenyt, és mindegyik esemény a hazai válogatási rangsor utolsó viadala lesz. Úgyhogy, nagy a tét…

Kezdjük a sort kardozóinkkal, ők ugyanis péntektől vasárnap versenyeznek majd Plovdivban. A férfiaknál Bíró Huba és Dallos Benedek helye biztosnak látszik a válogatottban, ám a további pozíciókért nagy a küzdelem. Világbajnoki címvédő női válogatottunkban Spiesz Anna és Domonkos Emese pozíciója megkérdőjelezhetetlen, de bravúrral mögöttük bárki odaérhet. 

Nagy Blanka szerdán még a dohai GP 64-es tálbálán vívott, szombaton Tbilisziben versenyez a juniorok között.

Párbajtőrben a férfiak Bázelben, a nők Tbilisziben szerepelnek. Előbbiek esetében bátran kijelenthető, hogy évről évre éremre esélyes korosztály indul az Eb-ken és a vb-ken. Nem lesz ez most sem másként, Somody Soma és Pelle Domonkos ott lesz a válogatottban, és itt is igaz, hogy a többiek esetében bármi megtörténhet. A nőknél stabilnak tűnik a Wimmer Dorina, Nagy Blanka, Salamon Réka, Gachályi Gréta összeállítás, persze, egy kimagasló szerepléssel borulhat a sorrend. Érdekesség, hogy Gréta kivételével a másik három hölgy gyakorlatilag Dohából repülhet majd a grúz fővárosba, mivel indultak a hétközi katari GP-n, ahol Blanka 32-ig jutott. 

Tőrben a nők Lipcsében, a férfiak Zágrábban vívnak majd. Az elmúlt években fordult a kocka, a férfiak szerepeltek eredményesebben a korosztályos világversenyeken. Két éve nyert kadet Eb-t a válogatott, Rubin Mattiával kiegészülve az akkori aranyérmeseknek kell majd bizonyítania a magasabb korosztályban. Női tőrben egyre nagyobb az “adósság” az eredmények tekintetében a többi fegyvernemhez képest, reméljük a jelenlegi, Wolf Eszter és Kollár Anna által fémjelzett, igen tehetséges társulat változtat ezen – akár már ezen a hétvégén.

Úgyhogy Európa valamennyi érintett pontján: hajrá, magyarok!

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események