Ezüst, bronz, helyezések!

szept 18, 2019 | Hírek

Remek nap Koreában! Egy ezüst- (Mező Boglárka) és egy bronzéremmel (Krajnyák Zsuzsanna), valamint helyezésekkel folytatódott Cheongjuban az olimpiai kvalifikációs kerekesszékes világbajnokság.

Nagyszerűen szerepeltek a mieink az olimpiai kvalifikációs kerekesszékes világbajnokság második napján, a koreai Cheongjuban. A prímet ezúttal a hölgyek vitték. Mező Boglárka női kard B kategóriában az egész nap folyamán veretlenül, táblaegyesként, fölényes győzelmekkel jutott el egész a fináléig, ahol kínai ellenféltől szenvedett vereséget. 

Női párbajtőr A kategóriában Krajnyák Zuszsanna remekelt, bronzérmet szerzett úgy, hogy a negyeddöntőben egyetlen tussal győzte le riválisát. Zsuzsi így erről a világbajnokságról sem utazik haza egyéni érem nélkül… Az elődöntőben ő is kínai ellenféltől szenvedett vereséget. Ugyanígy járt Veres Amarilla, aki a nyolcaddöntőben búcsúzott. Gratulálunk az érmes hölgyeknek, és a mestereknek!

Szégyenkezésre abszolút nincs okuk az uraknak sem, még akkor is, ha az érem ezúttal nem jött össze. Férfi kard A kategóriában Osváth Richárdot a negyeddöntőben a későbbi világbajnok kínai állította meg, így Ricsi az 5. helyen zárt. Eggyel hátrébb, a hatodik helyen végzett férfi párbajtőr B kategóriában Tarjányi István, aki egyetlen tussal szenvedett vereséget a fehérorosz Pranyevicstől

A mieink ezzel két ezüst- és egy bronzéremmel várják a vb harmadik napját. 

Eredmények. Kerekesszékes világbajnokság, Cheongju. Férfi kard egyéni, A kategória, 41 induló. Végeredmény: 1. Tian Jiankvan (kínai), 2. Li Hao (kínai), 3. Piers Gilliver (brit) és Edoardo Giordan (olasz), 5. Osváth Richárd (edző: Erdei Péter), …25. Zsolnai Sándor.

Nyolcaddöntő: Osváth-Noble (francia) 15:7.

Negyeddöntő: Osváth-Tian (kínai) 11:15.

Férfi párbajtőr egyéni, B kategória, 35 induló. Végeredmény: 1. Dimitri Coutya (brit), 2. Hu Daoliang (kínai), 3. Oleg Naumenko (ukrán) és Andrej Pranyevics (fehérorosz), …6. Tarjányi István (edző: Pákey Béla), …23. Gergely István.

Nyolcaddöntő: Tarjányi-Kurzin (orosz) 15:13.

Negyeddöntő: Tarjányi-Pranyevics (fehérorosz) 14:15.

Női párbajtőr egyéni, A kategória, 38 induló. Végeredmény: 1. Zsu Hszufeng (kínai), 2. Bian Jing (kínai), 3. Krajnyák Zsuzsanna (edző: Feczer Viktor) és Alena Jevdokimova (orosz), …9. Veres Amarilla.

Nyolcaddöntő: Krajnyák-Collis-McCann (brit) 15:5, Veres-Rong (kínai) 12:15.

Negyeddöntő: Krajnyák-Maja (orosz) 10:9.

Elődöntő: Krajnyák-Bian (kínai) 5:15.

Női kard egyéni, B kategória, 23 induló. Végeredmény: 1. Tan Sumej (kínai), 2. Mező Boglárka (edző: Erdei Péter), 3. Nadia Doloh (ukrán) és Rosanna Pasquino (olasz).

Nyolcaddöntő: Mező-Santos (brazil) 15:4.

Negyeddöntő: Mező-Kecsuriani (grúz) 15:10.

Elődöntő: Mező-Doloh (ukrán) 15:7.

Döntő: Mező-Tan (kínai) 6:15.

Kapcsolódó hírek

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

BSU 2023/2024-as képzések

SPORTEDZŐ, SPORTOKTATÓ, SPORTSZERVEZŐ

Tíz magyar arany a veterán nemzetközin

Huszonkilenc ország 319 vívójának részvételével zajlott a hétvégén a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a veterán Budapest bajnokság. A 23 versenyszámban 10 magyar aranyérem született.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM