Ezüstérem a végére

máj 26, 2019 | Hírek

A Sao Pauló-i kerekesszékes Világkupa zárónapján ezüstérmet nyert a Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna, Mező Boglárka összeállítású magyar női tőrcsapat. A válogatott megnyerte az éremtáblázatot!

 Dani Gyöngyit sérülése miatt nélkülöző magyar válogatott a negyeddöntőben Georgia ellen kezdett, és nem férhetett kétség a 45:34-es győzelemhez. A négy között jött az egyik állandó ellenfél, az orosz válogatott. Krajnyák Zsuzsi vezérlezével extrát nyújtott a csapat. Mező Bogi is hozzátette a magáét, az utolsó körben döntetlenre hozva az oroszok B kategóriás vívója elleni meccsét, Hajmási Évi és Zsuzsi pedig profi módon fejezte be a mérkőzést. A döntőben az olaszok túl nagy falatnak bizonyultak a tartalékos magyar csapat számára (34:45), ám az eredmény így is szép, le a kalappal a hölgyek előtt!

Mint ahogy az egész küldöttség előtt, hiszen a válogatott három arany-, két ezüst- és három bronzéremmel első helyen végzett a Sao pauló-i paralimpiai kvalifikációs Világ-kupa verseny éremtáblázatán! (Kína nem indult az eseményen.) Ehhez minden versenyzőnek, edzőnek és közreműködő szakembernek gratulálunk! Folytatás július elején, Varsóban.

Eredmények. Kerekesszékes olimpiai kvalifikációs Világkupa, Sao Paulo. Női tőrcsapat, 8 induló. Negyeddöntő: Magyarország-Georgia 45:34. Elődöntő: Magyarország-Oroszország 45:38. Döntő: Magyarország-Olaszország 34:45. Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Magyarország (Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna, Mező Boglárka, edzők: Beliczay Sándor, Feczer Viktor, Nagy József, Szirmai Benedek), 3. Oroszország.

Kapcsolódó hírek

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

BSU 2023/2024-as képzések

SPORTEDZŐ, SPORTOKTATÓ, SPORTSZERVEZŐ

Tíz magyar arany a veterán nemzetközin

Huszonkilenc ország 319 vívójának részvételével zajlott a hétvégén a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a veterán Budapest bajnokság. A 23 versenyszámban 10 magyar aranyérem született.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM