Ezúttal hatodik hely jutott

febr 23, 2020 | Hírek

Hatodik helyen zárt a Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Iliász Nikolász, Szilágyi Áron összeállítású férfi kardcsapat a varsói Világkupán. Két verseny még hátra van, a tokiói indulást nem fenyegeti veszély.

A világbajnok és világbajnoki ezüstérmes Szatmári András nélkül, de a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, valamint az egyaránt vb-ezüstérmes Decsi Tamással, Gémesi Csanáddal és Iliász Nikolásszal állt fel férfi kardcsapatunk a varsói Világkupán. Ezen a viadalon mi voltunk abban a kényelmes helyzetben, hogy a tokiói részvételünk gyakorlatilag garantált a közelmúlt eredményei okán, így nem számított élet-halál kérdésének ez a viadal, szemben más nemzetekkel. 

Azért ahhoz kérdés nem férhetett, hogy a mieink simán, 45:27-re verték az ukránokat a nyolcaddöntőben. Utána azonban a negyeddöntőben az olimpiai kvótáért küzdő franciák ezúttal jobbnak bizonyultak. 45:42-es vereséget szenvedtek a mieink, ami annak tükrében, hogy a franciák később megnyerték a viadalt, egyáltalán nem számít komoly kudarcnak. Pláne úgy, hogy ezt követően az örök rivális oroszokat az egyéni aranyérme után vasárnap is nagyszerűen vívó Szilágyi Áron vezérletével 45:41-re legyőztük az 5-8. helyért. A befejezés nem sikerült, Irántól kaptunk ki 45:34-re, ezzel a hatodik helyen végzett a válogatott. 

Gyorsan tegyük hozzá, mindez gyakorlatilag nem befolyásolja, és semmiben sem gyengíti olimpiai részvételünket, ám a kvalifikáció végéig még két csapatverseny lesz, akkor hirdethetünk “hivatalos végeredményt”. A java pedig a fegyvernem számára úgyis Tokióban következik majd!

Eredmények. Férfi kardcsapat Világkupa, Varsó, 23 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Ukrajna 45:27 (Gémesi +11, Szilágyi +4, Decsi +3).

Negyeddöntő: Magyarország-Franciaország 42:45 (Decsi +3, Gémesi +2, Szilágyi -2, Iliász -6).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Oroszország 45:41 (Szilágyi +13, Gémesi -8, Decsi -1).

Az 5. helyért: Magyarország-Irán 34:45 (Szilágyi +4, Decsi -1, Iliász -2, Gémesi -12).

Végeredmény: 1. Franciaország, 2. Korea, 3. Németország, …6. Magyarország (Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Iliász Nikolász, Szilágyi Áron).

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Magyarokkal kezdődik a világranglista

Koch Máté az első, Siklósi Gergely a második helyen áll a párbajtőr világranglistán! Ilyen sem volt magyar részről évtizedek óta!

Jön a Sztárvívás!

Következik a “Sztárok a páston”! A Ludovika Arénában csütörtökön délután fél 6-tól következik a sztárok versenye – az országos bajnokság előestéjén.

A válogatás szabályai

A hétvégi országos bajnokság után következő elnökségi ülésen véglegesítik a magyar válogatottat az Európa-bajnokságra, illetve az olimpiára. Ennek folyamatáról írunk.

Bronzérmes a férfi kardcsapat

Folytatta remek sorozatát a férfi kardcsapat! Szatmári András nélkül is érmet nyert, harmadik lett a madridi Világkupa-versenyen, gratulálunk!

Ezúttal 9. hely jutott férfi párbajtőrben

Az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a kilencedik helyen végzett a párizsi Világkupán.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM