Ezúttal Orosházán avattunk vívótermet

okt 9, 2019 | Hírek

Az egyesület névadójának, Zsoldos Péternek viseli a nevét Orosháza új vívóterme. A szövetség 21 millió forinttal támogatta a beruházást. A megnyitón ott volt Tamás Henriette és Szatmári András is.

(Szöveg: oroscafe.huhunfencing.hu, Fotó: oroscafe.hu)

Sikeres pályázatának köszönhetően egy új, minden szempontból korszerűsített vívóteremben készülhetnek a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület versenyzői. Kedden ünnepélyes keretek között adták át a létesítményt, amely az egyesület névadójának, Zsoldos Péternek a nevét viseli. A helyi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tornaterme már 7 éve helyszíne az orosháziak felkészülésének. Emellettt az iskolában tanuló gyermekek  a heti öt testnevelés órából kettőn is a vívást gyakorolhatják – részeseként az országos Sulivívó programnak.

A szövetség részéről Tamás Henriette főtitkár mondott köszöntőt.

Sikeres pályázatuknak köszönhetően idén nyáron kezdődtek meg a felújítási munkálatok, melyet sportágfejlesztési alapjából 21 millió forinttal támogatott a Magyar Vívó Szövetség, de a város önkormányzata, valamint az iskolát fenntartó, Református Egyházközség is hozzájárult 4, illetve 5 millió forinttal.

Az ünnepségen a vívóegyesület elnöke, Pusztai Lajos köszöntötte a vendégeket és tartott rövid beszámolót az elmúlt hónapok munkálatairól, külön kiemelve, hogy a felújított edzőteremnek köszönhetően méltóképpen ünnepelhetik meg az egyesület hatvanadik születésnapját. Ezután a Magyar Vívó Szövetség főtitkára, Tamás Henriette vette át a szót, örömét fejezve ki, hogy egy korszerű, minden szempontból ideális létesítmény átadására jött el. “Mindenkinek azt kívánom, hogy sikeres lehessen ebben a sportágban, bízom benne, hogy sokan megszeretik” – tette hozzá.

A teremavató után két világbajnok kardozó, Szatmári András és a junior csapat aranyérmes Battai Sugár osztott autogramot a gyerekeknek.

Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere elmondta, beérett a munka, aminek büszkén tekinthetnek az eredményére. “A vívásnak szép hagyományai vannak Orosházán, és szeretném megemlíteni Kis Abigél nevét, aki idén magyar bajnoki érmet szerzett. Bízom benne, hogy a felújított terem is hozzájárul a minőségi szakmai munkához és biztosítja a versenyekre való sikeres felkészülést” – hangsúlyozta köszöntőjében a polgármester.

Az első asszó a megújult orosházi Zsoldos Péter vívóteremben.

Szalkay Róbert, református lelkész áldását követően az egyesület két versenyzője, Kis Abigél és Rózsa Anna vívta az első asszót a teremben, a bemutató mérkőzést a szintén Orosházáról induló vívó, Kovács Balázs vezette. A gyerekek ezt követően autogramot és közös fotót kérhettek a vendégként a megnyitóra érkező világbajnok kardozótól, Szatmári Andrástól, és a csapatban junior világbajnok Battai Sugár Katinkától.

Kapcsolódó hírek

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

BSU 2023/2024-as képzések

SPORTEDZŐ, SPORTOKTATÓ, SPORTSZERVEZŐ

Tíz magyar arany a veterán nemzetközin

Huszonkilenc ország 319 vívójának részvételével zajlott a hétvégén a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a veterán Budapest bajnokság. A 23 versenyszámban 10 magyar aranyérem született.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM