FIE-döntések a folytatásról

júl 16, 2020 | Hírek

Várhatóan novembertől lesznek hivatalos, FIE rendezésű versenyek, viszont 2020-ban nem rendezik meg a 2020-as kadet és junior, valamint a veterán világbajnokságot - döntött a nemzetközi szövetség. 

A Nemzetközi Vívó Szövetség legmagasabb szintű döntéshozó bizottsága, a Végrehajtó Bizottság videokonferencián tartott ülést a napokban, és hozott döntéseket a COVID vírus miatt kettétört versenyesztendővel kapcsolatosan. 

Két, a sportág számára fájdalmas, de kényszerű intézkedést hoztak az illetékesek. (A testület magyar tagja Szabó Bence, kétszeres olimpiai bajnok kardozó.) Az áprilisra tervezett kadet és junior világbajnokságot ebben az esztendőben nem pótolják, és nem rendezik meg a veterán világbajnokságot sem. A fiatalok következő vb-je, az eredeti tervek szerint, 2021 áprilisában lesz, Kairóban. Az idei rendezők, az amerikaiak lettek volna, ők jelezték, hogy 2022-ben szívesen otthont adnak az eseménynek. 

A következő, már 2020/21-es versenyszezon kezdetét a FIE novemberre tervezi, ami tulajdonképpen megfelel a korábbi évek rendszerének. Azzal a kivétellel, hogy a szeptember-októberi szatellit versenyeket nem tartják meg. A nemzetközi szervezet ismét hangsúlyozta közleményében, hogy abban az esetben lesznek hivatalos versenyek, amennyiben azt az egészségügyi helyzet lehetővé teszi, illetve nem esnek beutazási korlátozások alá az esetleges résztvevők. 

Az ugyancsak félbeszakadt olimpiai kvalifikációk kapcsán az már korábban kiderült, hogy az elmaradt, de a kvótaszerzésben szerepet játszó versenyeket pótolják. Így az addigi eredmények, plusz a fegyvernemenkénti egy-egy hiányzó viadal alapján osztják a tokiói kvótákat. A novembertől rendezendő, további felnőtt versenyek számára úgynevezett “párhuzamos ranglistát” indítanak, amely az olimpiát követően válik hivatalossá. 

Mint ismeretes, vívó válogatottjaink közül a férfi kardcsapat és a női tőrcsapat már megszerezte az olimpiai kvótát, a női kardcsapat és a férfi párbajtőrcsapat az utolsó kvalifikációs versenyen teheti meg ugyanezt, míg férfi tőrben és női párbajtőrben csak egyéni indulásra van esély. 

Kapcsolódó hírek

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

BSU 2023/2024-as képzések

SPORTEDZŐ, SPORTOKTATÓ, SPORTSZERVEZŐ

Tíz magyar arany a veterán nemzetközin

Huszonkilenc ország 319 vívójának részvételével zajlott a hétvégén a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a veterán Budapest bajnokság. A 23 versenyszámban 10 magyar aranyérem született.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM