Flóra és Aida a 64 között a párizsi Vk-n

dec 10, 2021 | Hírek

A Párizs melletti St. Maur-ban rendezik a szezon első női tőr Világkupáját. A pénteki selejtező napot követően nyolcból két magyar jutott a legjobb 64 közé, Pásztor Flóra és Mohamed Aida. 

Kreiss Fanni és Lupkovics Dóri nélkül, nyolc magyarral a mezőnyben kezdődött a Párizs délkeleti agglomerációjához tartozó St. Maur-ban a női tőrözők szezonbéli első Világkupája. Fanni gyermeket vár, Dórit megműtötték, az olimpiai csapat két tagja, Pásztor Flóra és Mohamed Aida viszont rendkívül simán vívta ki a továbbjutást. Csoportjukban mindketten egy vereséget szenvedtek, Flóra jó tusarányának köszönhetően ezzel közvetlenül kvalifikálta magát a legjobb 64 közé. Aidának ugyanehhez még egy asszót kellett vívnia, 15:7-re verte a török Isbirt

Pásztor Flóra mellett Mohamed Aida jutott a legjobb 64 közé. 

Az ugyancsak tokiói résztvevő Kondricz Kata az orosz Kozajeva legyőzése (15:12) után a 96 között a román Boldortól kapott ki (11:15), Mesteri Vikit pedig egyetlen tus választotta el a főtáblától az osztrák Wohlgemuth-tal szemben. Nekifor Erika és Zsoldosi Karolina a csoportkörben, Pöltz Anna és Wolf Eszter a direkt kiesés első szakaszában búcsúzott. 

Szombaton az egyéni főtábla következik, vasárnap a csapatverseny. Hajrá, magyarok! 

Eredmények. Női tőr egyéni Világkupa, St. Maur, 184 induló. A csoportmérkőzéseken: Pásztor Flóra 5 győzelem/1 vereség (a legjobb 64 közé jutott), Mesteri Viktória 5/1, Mohamed Aida 4/1, Kondricz Kata 4/2, Pöltz Anna 3/3, Wolf Eszter 2/4 (továbbjutottak), Nekifor Erika 1/5, Zsoldosi Karolina 1/5 (kiestek).

A legjobb 96 közé jutásért: Kondricz-Kozajeva (orosz) 15:12, Pöltz-Calugareanu (román) 8:15, Wolf-Cristino (olasz) 5:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Mohamed-Isbir (román) 15:7, Mesteri-Wohlgemuth (osztrák) 14:15, Kondricz-Boldor (román) 11:15.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Pásztor-Walczyk (lengyel), Mohamed-Cai (kínai).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Tovább tart a böjt

Keresztes Ádám szerepelt a legjobban a magyarok közül a kadet és junior világbajnokság junior párbajtőr egyéni versenyszámában. A tatai vívó nyolcaddöntőig jutott.

Közgyűlés következik

Május 17-én tartja a Magyar Vívó Szövetség az évi rendes, egyben tisztújító közgyűlését a Magyar Sport Házában.

Ötödik a férfi, 12. a női tőrcsapat

A rijádi korosztályos világbajnokság tőr számának zárónapján a férfi csapat az 5., a női a 12. helyen végzett – következnek a párbajtőrözők. Hajrá, magyarok!

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Élő eredmények

Közelgő események