Fontos elnökségi határozatok

nov 27, 2020 | Hírek

Elektronikus úton hozott döntéseket a héten az elnökség. Megválasztották az év sportági legjobbjait, döntöttek arról, hogy a  hazai versenyek csoportbeosztásait a verseny előtti napon kell elkészíteni

On-line szavazással hoztak lényeges döntéseket a héten a Magyar Vívó Szövetség elnökségének tagjai. A testület a 2020-as, “csonka esztendőre” is meghatározta az MTI hagyományos, sportágankénti Év sportolója jelöltjét. A férfiaknál Szilágy Áronra, a nőknél az ugyancsak kardozó Pusztai Lizára, csapatban az olimpiai részvételt emlékezetes körülmények között kiharcoló női tőrcsapatra (Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Pásztor Flóra) esett a választás. 

Az elnökség elfogadta, hogy a jövőben a más feladatokat (többek között a Testnevelési Egyetem kard oktatását) ellátó Nemcsik Zsolt helyett Nagy József vezeti szövetségi kapitányként a kerekesszékes válogatottat. 

Fontos döntés született a versenyek rendezésével kapcsolatosan. A nemzetközi trendhez hasonlóan ezentúl idehaza is az eseményt megelőző nap délutánjáig el kell készíteni a nevezések alapján a csoport- és pástbeosztást, illetve a lebonyolítási módot. A helyszínen már nem lehet nevezni, illetve a nevezést visszavonni, csak betegség, illetve sérülés esetén tekinthető elfogadottnak a hiányzás. Ebben az esetben a DT-nek a nemzetközi szabályok alapján kell a helyszínen módosítania a csoportbeosztást. 

Az elnökség továbbá döntött többek között az iskolai vívás és az egyesületi kezdőcsomagok elbírálásáról, valamint a kerekesszékes vívás mestereinek és versenyzőinek támogatásáról. A döntések véglegesítésére a következő, tényleges elnökségi ülésen kerül majd sor. 

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Dánielfy Gergő és Kocsis Alexandra a két Sztárvívó

Nagyszerű hangulatban zajlott a SztárVívás a Ludovika Arénában. A férfiaknál Dánielfy Gergő, a nőknél Kocsis Alexandra lett a vívósztár. Gratulálunk!

Országos bajnokság – világklasszisokkal

Új időpontban, új helyszínen, ám ha lehetséges, még nagyobb tétért zajlik majd péntektől vasárnapig az országos bajnokság a Ludovika Arénán.

Magyarokkal kezdődik a világranglista

Koch Máté az első, Siklósi Gergely a második helyen áll a párbajtőr világranglistán! Ilyen sem volt magyar részről évtizedek óta!

Jön a Sztárvívás!

Következik a “Sztárok a páston”! A Ludovika Arénában csütörtökön délután fél 6-tól következik a sztárok versenye – az országos bajnokság előestéjén.

A válogatás szabályai

A hétvégi országos bajnokság után következő elnökségi ülésen véglegesítik a magyar válogatottat az Európa-bajnokságra, illetve az olimpiára. Ennek folyamatáról írunk.

Élő eredmények

Közelgő események