Gergő ezüstöt, Máté bronzot nyert Caliban

máj 6, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

Nagyszerűen szerepeltek párbajtőrözőink a kolumbiai Grand Prix-n. Siklósi Gergely ezüst-, Koch Máté bronzérmet nyert, Andrásfi Tibor hetedik lett.

A japán Kano Koki volt az, aki megakadályozta a magyar férfi párbajtőrözők diadalmenetét a kolumbiai Caliban rendezett Grand Prix-n. Kano ugyanis a negyeddöntőben, az elődöntőben és a fináléban is a mi vívónknál bizonyult jobbnak, és így lett aranyérmes… De fenti mondat ellenére jár a nagy gratuláció vívóinknak, remekül teljesítettek a magyar idő szerint hétfő hajnalban véget érő eseményen. 

Siklósi Gergely a budapesti GP után Caliban is ezüstérmet nyert.

Siklósi Gergely budapesti GP-ezüstje után a sorozat újabb viadalán is a dobogó második fokára állhatott! 2019-es világbajnokunk, olimpiai ezüstérmesünk egész nap rendkívül kiegyensúlyozottan, stabilan és nyugodtan versenyzett. Dancsházy-Nagy Tamás válogatott edző honvédos tanítványa két sima siker után kétszer egyetlen tussal nyert az izraeli Freilich, majd az éremért a japán Komata ellen. Az elődöntő aztán nagyon sima lett, Geri az egyiptomi Nada Salehet 15:5-re iskolázta le. A fináléban viszont jött a fentebb említett, csapatban olimpiai bajnok, a világranglista élmezőnyéhez tartozó Kano, akin 8:7 után nem tudott fogást találni a magyar, 15:8 lett a vége. Ennek ellenére az ezüstérem nagyon értékes eredmény, remek “hangolás” a párizsi olimpia előtt!

Siklósi Gergelyt egyedül a japán Kano tudta megállítani.

Másik egyéni világbajnokunk, a tavalyi aranyérmes, világranglista-vezető, Koch Máté is remekelt – bronzéremig jutott, tovább erősítve pozícióját az olimpia előtt. A Vasas vívója, az otthonról szurkoló Boczkó Gábor szövetségi kapitány tanítványa, az első asszójában egyéni olimpiai bajnokot búcsúztatott, a riói győztes koreai Park személyében, aki egyébként nem duplázhat, mivel nem szerzett kvalifikációt. Máté a folytatásban is biztosan hozta asszóit, a nyolcért Kulcsár Győző olasz színekben versenyző unokáját, Enrico Piattit verte, az éremért a fiatal amerikai tehetséget, Imreket győzte le 14:13-ra. A magyar házidöntő viszont nem jött össze, mivel Kano 15:8-ra jobbnak bizonyult az elődöntőben. 

Koch Máté ezúttal bronzéremnek örülhetett.

Nagyszerűen szerepelt Európa-bajnok válogatottunk harmadik tagja, Andrásfi Tibor is. A BVSC vívója szezonbéli legjobbját hozta a hetedik helyével, és egyetlen tus hiányzott ahhoz, hogy ő is éremmel zárjon, a negyeddöntőben – mint tudjuk… – Kanótól szenvedett hosszabbításos vereséget, igaz, egy körrel hamarabb ő is hasonlóképpen győzött a koreai Szonnal szemben. Negyedik főtáblásunk, Nagy Dávid sem lehet elégedetlen a nyolcaddöntőjével – ő két értékes siker után Imrektől kapott ki 15:13-ra. A férfi szakág kiválóan teljesített – csak így tovább egészen Párizsig! 

Bronzos mosoly.

A női versenyen egyetlen magyar, Muhari Eszter indult, aki kiemeltként nem vívott selejtezőt, viszont a 64 között vereséget szenvedett az amerikai Machulskytól (6:15).

A fegyvernem utolsó, Eb és olimpia előtti egyéni és csapat Vk állomását két hét múlva rendezik. 

Eredmények. Férfi párbajtőr egyéni Grand Prix, Cali, 163 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Koch-Park (koreai) 15:9, Siklósi-Alimzsanov (kazah) 15:11, Andrásfi-R. Tulen (holland) 15:11, Nagy-Elkord (marokkói) 15:12.

A legjobb 16 közé jutásért: Koch-Jang (kínai) 15:11, Siklósi-Paganelli (olasz) 15:9, Andrásfi-Beran (cseh) 15:12, Nagy-Kurbanov (kazah) 15:10.

Nyolcaddöntő: Koch-Piatti (olasz) 15:10, Siklósi-Freilich (izraeli) 15:14, Andrásfi-Szon (koreai) 14:13, Nagy-Imrek (amerikai) 13:15.

Negyeddöntő: Koch-Imrek (amerikai) 14:13, Siklósi-Komata (japán) 9:8, Andrásfi-Kano (japán) 14:15.

Elődöntő: Siklósi-Nada Saleh (egyiptomi) 15:5, Koch-Kano (japán) 8:15.

Döntő: Siklósi-Kano (japán) 8:15.

Végeredmény: 1. Kano Koki (japán), 2. Siklósi Gergely (edző és válogatott edző: Dancsházy-Nagy Tamás), 3. Koch Máté (edző: Boczkó Gábor, válogatott edző: Dancsházy-Nagy Tamás) és Mohamed Nada Saleh (egyiptomi), …7. Andrásfi Tibor (edző: id. Andrásfi Tibor, válogatott edző: Dancsházy-Nagy Tamás), …16. Nagy Dávid, …99. Keszthelyi Zsombor.

Női párbajtőr egyéni Grand Prix, Cali, 144 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Muhari-Machulsky (amerikai) 6:15.

Végeredmény: 1. Auriane Mallo-Breton (francia), 2. Giulia Rizzi (olasz), 3. Nathalie (Moellhausen (brazil) és Federica Isola (olasz), …34. Muhari Eszter.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Siklósi Gergő tökéletes aranyérme

Megszorítani se nagyon tudták olimpiai ezüstérmes és világbajnok vívónkat – Siklósi Gergő lenyűgöző teljesítménnyel nyerte a párizsi férfi párbajtőr Világkupát.

Szűcs Luca hetedik Plovdivban

Karrierje eddigi legjobb eredményét érte el a bulgáriai női kard Világkupán Szűcs Luca. Hetedik helyével a hazai ranglistán is átvette a vezetést!

Áron nyolcaddöntőig jutott

Szilágyi Áron sérülése után nyolcaddöntőig jutott a madridi férfi kard egyéni Világkupán. További két főtáblásunk nem került 32 közé.

Eszter korai búcsúja

Az egyedüli főtáblás magyarnak, Muhari Eszternek nem sikerült asszót nyernie a fujairahi női párbajtőr Világkupán.

Mesteri Viki elismerése

A paralimpiára készülő vívókat segíti Mesteri Viktória, aki ezért támogatást kapott a K&H mozdulj! program keretében.

Élő eredmények

Közelgő események