Hajmási Évi ezüstérmes!

szept 17, 2019 | Hírek

Ezüstéremmel nyitott a magyar küldöttség a koreai olimpiai kvalifikációs kerekesszékes világbajnokságon! Hajmási Éva a női tőr A kategóriában lett második, gratulálunk neki és a mestereknek!

Az olimpiai kvalifikációs kerekesszékes világbajnokság nyitónapján ezüstérmet szerzett a magyar küldöttség! Női tőr A kategóriában Hajmási Évi ukrán, majd két kínai ellenfelet legyőzve jutott a döntőbe, ahol ugyancsak kínai rivális ellen szenvedett vereséget. Nagyszerű ezüstérméhez neki, és mestereinek gratulálunk!

A többiekről: Krajnyák Zsuzsi ugyanebben a versenyszámban a nyolcaddöntőben szenvedett vereséget. A további magyar indulók nem nyertek asszót a direkt kieséses táblán.

Hajmási Évi ezüstérmével kezdődött magyar szempontból a kerekesszékes világbajnokság. Évi mellett Szekeres Pál, a nemzetközi szövetség első embere.

Eredmények. Kerekesszékes világbajnokság, Cheongju. Férfi párbajtőr egyéni, A kategória, 46 induló. Végeredmény: 1. Piers Gilliver (brit), 2. Artur Juszupov (orosz), 3. Zainulabdeen Al-Madhkoori (iraki) és Zsong Szajcsun (kínai), …43. Göttlinger Dániel.

Férfi tőr egyéni, B kategória, 29 induló. Végeredmény: 1. Feng Janke (kínai), 2. Dimitry Coutya (brit), 3. Hu Daoliang (kínai) és Albert Kamalov (orosz), …22. Gergely István.

Női tőr egyéni, A kategória, 40 induló. Végeredmény: 1. Rong Jing (kínai), 2. Hajmási Éva (edző: Beliczay Sándor és Szirmai Benedek), 3. Natalija Morkvics (ukrán) és Zsu Hszufeng (kínai), …9. Krajnyák Zsuzsanna.

Nyolcaddöntő: Hajmási-Mandrik (ukrán) 15:9, Krajnyák-Trigilia (olasz) 10:15.

Negyeddöntő: Hajmási-Gu (kínai) 15:12.

Elődöntő: Hajmási-Zsu (kínai) 15:7.

Döntő: Hajmási-Rong (kínai) 6:15.

Női párbajtőr egyéni, B kategória, 29 induló. Végeredmény: 1. Tan Sumej (kínai), 2. Ljudmilla Vasziljeva (orosz), 3. Ao Lanzsu (kínai) és Zsu Jingjing (kínai), …19. Dani Gyöngyi.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Rajtol kedden az Európa-bajnokság

Bázelben rendezik június 18. és 23. között a vívó Európa-bajnokságot. A legerősebb válogatottunk indul, hajrá, magyarok!

Eb-váró – Boczkó Gáborral

Boczkó Gábor szövetségi kapitány a csapatversenyekre fókuszál a kedden kezdődő bázeli Eb-n, és annak örül, hogy mindenki egészséges.

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Élő eredmények

Közelgő események