Hajrá, magyar fiatalok!

febr 19, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

A kadet és junior Európa-bajnokságot február 22. és 29. között rendezik Nápolyban. A magyar válogatott hétfőn tartott csapatgyűlést, holnap utazik az első turnus. Hajrá, fiatalok - mindenről beszámolunk!

Egy évvel ezelőtt, a tallinni korosztályos Eb-ről 7 arany-, 2 ezüst- és 8 bronzéremmel tért haza a magyar küldöttség. Ez volt minden idők legeredményesebb magyar szereplése az érmek számát tekintve. Nem kell sokkal messzebbre kutatgatnunk, ha a legtöbb aranyérmet hozó kontinensbajnokságot keressük. 2022-ben Újvidéken 9-4-3 volt a mérleg, akkor született a “Minden arany, ami fénylik” mondás…

Csampa Zsolt elnök – Tamás Henriette főtitkár és Boczkó Gábor szövetségi kapitány társaságában – kívánt sok sikert a fiataloknak.

Fenti bekezdés tükrében alaposan fel kell kötnie az alsóneműt annak a válogatottnak, amely a hónap utolsó nyolc napján lép majd pástra Nápolyban, a 2024-es kadet és junior Európa-bajnokságon. Gyorsan tegyük hozzá: a mostani küldöttségben is szerepelnek esélyesek, nagyszerű tehetségek, egészen bizonyosan nem térnek majd haza üres kézzel a mieink, ám a léc igen magasan van…

A mostani válogatott “minden idők legszélesebb merítése”, ugyanis 20 egyesület, közte 9 vidék klub vívóiból áll össze az utazó csapat. A legtöbb versenyzőt, szám szerint tízet, a Vasas delegálta a küldöttségbe. Ezúttal két olyan vívó van, a női tőröző Kollár Anna és a férfi párbajtőröző Antal Máté, aki a kadetok és a juniorok között is pástra lép majd. 

Figyelmes fiatalok a csapatgyűlésen.

A versenysorozat sajátossága okán küldöttségünk sok részletben utazik oda és vissza egyaránt, így tán egyedül a hétfői csapatgyűlés volt az az alkalom, amikor valamennyi vívónk együtt találkozott. A fotózásokat és a felszerelések kiosztását követően Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke gratulált a fiataloknak a válogatottság kiharcolásához, és kívánt sok sikert a dél-olaszországi szerepléshez – Boczkó Gábor szövetségi kapitány és Tamás Henriette főtitkár társaságában.

Koch Máté is üzent a junioroknak és a kadetoknak.

A megbeszélés végére maradt a meglepetés. A “nagyok” csatlakoztak ugyanis egy videó üzenet erejéig az utazókhoz. Szilágyi Áron, Szatmári András, Koch Máté és Gémesi Csanád küldött “útravalóként” sok sikert – néhány kedves mondat kíséretében. 

A kadet és junior Európa-bajnokság a fiatalabb korosztály versenyével indul csütörtökön. Honlapunkon, illetve valamennyi szociális média felületünkön mindenről beszámolunk majd. Helyszíni tudósításunkkal először szerdán jelentkezünk. Hajrá, magyar fiatalok!

A nápolyi küldöttség. Hajrá, magyarok!

A nápolyi kadet és junior Európa-bajnokságon (február 22-29.) részt vevő magyar válogatott. Kadetok. Női tőr: Kollár Anna (Törekvés), Simon Borbála (Zalaegerszeg), Barus Claudia (Halásztelek), Szeverényi Sára (Törekvés). Férfi tőr: Bodor Áron (Ludovika), Sommer Marcell (Honvéd), Zsögön Andor (Budakalász), Kosztolányi Hunor (Szigetszentmiklós). Női párbajtőr: Horváth Lotti (FTC), Szilárd Anna (Honvéd), Rózsás Júlia (MTK), Terhes Hanna (Diósgyőr). Férfi párbajtőr: Antal Máté (Vasas), Kelemen Boldizsár (Honvéd), Kiss Donát (Honvéd), Taivainen Bence (Honvéd). Női kard: Csonka Dorottya (Vasas), Rácz Brigitta (KVSE), Tóth Nadin (BVSC), Szabó Polli (Honvéd). Férfi kard: Berkeszi Dániel (BVSC), Csoba Botond (TFSE), Fabó Ákos (Vasas), Kovács Lőrinc (Vasas).

Juniorok. Női tőr: Wolf Eszter (Honvéd), Kollár Anna (Törekvés), Polonyi Petra (Ludovika), Kalocsai Luca (Ludovika). Férfi tőr: Bagdány Albert (Ludovika), Rubin Mattia (Zalaegerszeg), Bálint Álmos (Ludovika), Budaházy Ambrus (Ludovika). Női párbajtőr: Wimmer Dorina (UTE), Salamon Réka (Tatabánya), Nagy Blanka (DSI Debrecen), Gachályi Gréta (Honvéd). Férfi párbajtőr: Somody Soma (MTK), Pelle Domonkos (Honvéd), Antal Máté (Vasas), Keresztes Ádám (Tata). Női kard: Spiesz Anna (Vasas), Domonkos Emese (Vasas), Kovács Zsanett (Törökbálint), Bende Barbara (Vasas, csak egyéniben), Kónya Csenge (DEAC, csak csapatban). Férfi kard: Bíró Huba (Vasas), Tóth Bertalan (TFSE), Dallos Benedek (Vasas), Vigh Benedek (Vasas). 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Kiutazó és kitüntetés

Sok sikert kívánt a vezetőség a kadet és junior világbajnokságra utazó magyar küldöttségnek, továbbá Csampa Zsolt európai Fair Play-díjat adott át Horváth Gergőnek.

Élő eredmények

Közelgő események