Három bronz a kerekesszékes Eb nyitónapján

nov 30, 2022 | Hírek

A varsói, paralimpiai kvalifikációs kerekesszékes Európa-bajnokság nyitónapján Hajmási Éva, Veres Amarilla (női kard A), valamint Mező Boglárka (női kard B) egyaránt bronzérmet nyert, gratulálunk!

Alig több mint egy héttel az egri kerekesszékes Világkupa után újabb fontos állomásához érkezett a kerekesszékes vívó szezon. Keddtől vasárnapig, Varsóban rendezik az Európa-bajnokságot, amely része a paralimpiai kvalifikációs sorozatnak. Nagy József szövetségi kapitány holnapunknak elmondta, hogy a mostani, és a jövő évi Eb egyaránt beszámít a kvalifikációba, mindenkinél a jobbik eredménye alapján számolják ki a rangsort. 

Veres Amarilla és Hajmási Éva osztozott a dobogó harmadik fokán.

A nyitónap alapján három magyar ennél sokkal jobban nem javíthatja majd az eredményét, ugyanis női kardozóink egyaránt bronzéremmel zárták az Európa-bajnokságot! Hajmási Éva és Veres Amarilla kard A, Mező Boglárka kard B kategóriában lett harmadik, a vívóknak és a mestereknek egyaránt gratulálunk!

Bronzérmesek a mesterekkel.

Eredmények. Kerekesszékes Európa-bajnokság, Varsó.

Férfi párbajtőr egyéni, A kategória, 29 induló. Végeredmény: 1. Piers Gilliver (brit), 2. Emanuele Lambertini (olasz), 3. Maurice Schmidt (német) és Dariusz Pender (lengyel), …28. Göttlinger Dániel. 

Férfi párbajtőr egyéni, B kategória, 19 induló. Végeredmény: 1. Dimitri Coutya (brit), 2. Yohan Peter (francia), 3. Michal Dabrowski (lengyel) és Michele Massa (olasz), …9. Tarjányi István, …14. Gergely István. 

Női kard egyéni, A kategória, 19 induló. Végeredmény: 1. Kinga Drodz (lengyel), 2. Nino Tibilasvili (grúz), 3. Hajmási Éva (edző: Navarrete József) és Veres Amarilla (edző: Nemcsik Zsolt), …15. Nádasdy Anna. 

Női kard egyéni, B kategória, 18 induló. Végeredmény: 1. Olena Fedota-Iszajeva (ukrán), 2. Rossana Pasquino (olasz), 3. Mező Boglárka (edző: Navarrete József) és Nadia Doloh (ukrán). 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Minden napra jutott érem 

A csütörtökön Nápolyban befejeződött kadet és junior Európa-bajnokságon a magyar küldöttség 2 arany-, 4 ezüst és 5 bronzéremmel zárt, gratulálunk!

Négy kardozónk folytatja Padovában

A férfi kardozók olaszországi Világkupáján a kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellett Gémesi Csanád és Rabb Krisztián folytathatja a legjobb 64 között.

Öten az athéni 64-ben

A négy milánói világbajnok (Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca) női kardozó, továbbá Keszei Kira jutott a legjobb 64 közé az athéni Világkupán.

Két bronzérem a zárónapon

Férfi tőrcsapatunk és női párbajtőrcsapatunk egyaránt bronzérmet nyert a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság zárónapján, gratulálunk!

Arany és ezüst a hölgyektől

Női kardcsapatunk rendkívüli izgalmak után nyert aranyérmet, míg női tőrözőink nagyon értékes ezüstérmet nyertek a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság utolsó előtti versenynapján.

Élő eredmények

Közelgő események