Három bronz csapatban

jún 3, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

Három bronzérmet nyert a magyar küldöttség az antalyai U23-as Eb-n. Két tőrcsapatunk, és a férfi kardozók végeztek a harmadik helyen, gratulálunk!

A “csapategységre” igazán nem lehet panasz. A törökországi U23-as Európa-bajnokság csapatversenyeinek első napján ugyanis mindhárom válogatottunk bronzérmet nyert, ráadásul kísértetiesen hasonló módon… Kezdjük a tőrözőkkel, akiknél ezúttal “fordult a kocka”. Ezen a versenyen ugyanis a tőr bizonyul a küldöttség zászlóshajójának. Négy éremmel – 1 arany, 1 ezüst és a mai 2 bronz – zártak, és a medálok számában már nem is tudja utolérni őket a másik két fegyvernem. 

Bronzöröm 1: Szemes Gergő, Tóth Gergely, Bagdány Albert, Mihályi Andor.

A férfiak (Bagdány Albert, Mihályi Andor, Szemes Gergő, Tóth Gergely) és a nők (Kollár Anna, Papp Jázmin, Polonyi Petra, Wolf Eszter) kísértetiesen hasonló utat jártak be a nap folyamán. Két, simának nevezhető negyeddöntőt követett két olyan elődöntő, ahol a nőknek szinte semmi, a férfiaknak valamivel több esélye volt a győzelemre Ukrajna, illetve Franciaország ellenében. A bronzéremért pedig mindkét csapat Németországgal találkozott, és szinte végig kézben tartotta az irányítást. Az urak végül 45:31-re, a hölgyek 45:36-ra nyertek, és így végeztek a harmadik helyen. Jár a nagy gratuláció a fegyvernemnek – jöhet a következő, legnagyobb lépés, a felnőtt mezőny…

.Bronzöröm 2: Polonyi Petra, Kollár Anna, Papp Jázmin, Wolf Eszter.

Férfi kardban a végeredmény ugyancsak bronz lett, de itt azért némileg eltérő volt a forgatókönyv. A Dallos Benedek, Horváth Gergő, Rabb Krisztián, Tóth Bertalan összeállítású négyes két, magabiztosnak mondható meccsel jutott el az elődöntőig, ahol megszorongatta a későbbi győztes olasz válogatottat (39:45). A bronzért a franciák következtek, és a jegyzőkönyv tanúsága szerint az utolsó négy asszóban jelentős hátrányból kovácsolt nagy különbségű előnyt a válogatott, amely végül 45:33-ra nyert, gratulálunk!

Bronzöröm 3: Rabb Krisztiánt üdvözlik a társak: Horváth Gergő, Tóth Bertalan, és Dallos Benedek lábfeje..

Az antalyai U23-as Európa-bajnokság kedden a másik fegyvernem csapatversenyével zárul. 

Eredmények. U23-as Európa-bajnokság, Antalya.

.

Férfi tőrcsapat, 12 induló. Negyeddöntő: Magyarország-Ukrajna 45:33 (Tóth +10, Szemes +7, Bagdány +1, Mihályi -6).

Elődöntő: Magyarország-Franciaország 37:45 (Tóth +3, Szemes 0, Bagdány -11).

A 3. helyért: Magyarország-Németország 45:31 (Szemes +7, Tóth +6, Mihályi +1).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Franciaország, 3. Magyarország (Bagdány Albert, Mihályi Andor, Szemes Gergő, Tóth Gergely, edzők: Kessler Zoltán, Mazza Lorenzo, Marco Goncalves, Szabados Kristóf, Szirmai Benedek).

.

Női tőrcsapat, 10 induló. Negyeddöntő: Magyarország-Törökország 45:32 (Papp +5, Wolf +4, Kollár +4).

Elődöntő: Magyarország-Ukrajna 19:45 (Wolf -4, Kollár -5, Polonyi -8, Papp -9).

A 3. helyért: Magyarország-Németország 45:36 (Kollár +8, Wolf +4, Polonyi +2, Papp -5). 

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Ukrajna, 3. Magyarország (Kollár Anna, Papp Jázmin, Polonyi Petra, Wolf Eszter, edzők: Beliczay Sándor, Kreiss Gábor, Szalai Szonja, Marco Goncalves).

.

Férfi kardcsapat, 13 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Bulgária 45:28 (Rabb +8, Horváth +5, Tóth +4).

Negyeddöntő: Magyarország-Törökország 45:37 (Horváth +7, Tóth +1, Rabb 0).

Elődöntő: Magyarország-Olaszország 39:45 (Tóth +1, Rabb 0, Horváth -7).

A 3. helyért: Magyarország-Franciaország 45:33 (Rabb +6, Horváth +5, Tóth +1).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Románia, 3. Magyarország (Dallos Benedek, Horváth Gergő, Rabb Krisztián, Tóth Bertalan, edzők: Kósa Miklós, Ravasz Etele, Somlai Béla, Patócs Ákos).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Magyarok Párizsban – Nagy Dávid

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Nagy Dáviddal folytatjuk!

Kijelölték az Eb-csapatot

Boczkó Gábor szövetségi kapitány előterjesztése alapján kijelölte az MVSZ elnöksége a bázeli Eb-n részt vevő magyar válogatottat.

Élő eredmények

Közelgő események