Három férfi párbajtőrözőnk folytathatja

márc 22, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

A tbiliszi férfi párbajtőr Világkupa-versenyen a kiemelt Koch Máté és Siklósi Gergely mellett Nagy Dávid jutott a legjobb 64 közé. Folytatás szombaton, hajrá, magyarok!

Kilenc magyar párbajtőröző vágott neki a tbiliszi férfi párbajtőr Világkupa-versenynek, melyen több mint száz vívóval kevesebben rajtoltak, mint két hete a budapesti GP-n, ám a mezőny nagyon erős volt, a világranglista első tizenhat helyezettje közül senki sem hiányzott, így Koch Máté és Siklósi Gergely sem. 

Nagy Dávid hibátlan csoportkör után csatlakozott kiemelt társaihoz.

A csoportkör az Európa-bajnok csapattag Nagy Dávidnak hibátlanul sikerült, így ő gyorsan csatlakozott egyéni világbajnok társai mellé. A többieknek végül ez nem sikerült. A 96 közé jutásért szenvedett vereséget Andrásfi Tibor, Keszthelyi Zsombor és Kovács Gergely. Mindhárman rendkívül szoros meccsen kaptak ki, ám ez nyilván nem vigasztalja egyiküket sem… Az első direkt kieséses körben búcsúzott Csabai Máté és Bakos Bálint, míg a csoportkörben esett ki Kulcsár Viktor. 

Folytatás három válogatott kiválóságunknak szombaton, hajrá, magyarok!

Eredmények. Férfi párbajtő egyéni Világkupa, Tbiliszi, 285 induló. A csoportmérkőzéseken: Koch Máté és Siklósi Gergely kiemelt, Nagy Dávid 6 győzelem/0 vereség (a legjobb 64 közé jutott), Kovács Gergely 5/1, Keszthelyi Zsombor 5/1, Bakos Bálint 3/3, Csabai Máté 3/3, Andrásfi Tibor 2/3 (továbbjutottak), Kulcsár Viktor 2/4 (kiesett).

A legjobb 160 közé jutásért: Andrásfi-Bayard (svájci) 15:10, Csabai-Abed (szaúd-arábiai) 13:15, Bakos-Lopez Pourtier (francia) 7:15.

A legjobb 96 közé jutásért: Kovács-Lawson (amerikai) 13:15, Andrásfi-Fardzinov (orosz) 10:11, Keszthelyi-Kolanczyk (lengyel) 11:12.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Koch-Lopez Pourtier (francia), Siklósi-Brinkmann (német), Nagy-Fafard (kanadai).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Kiutazó és kitüntetés

Sok sikert kívánt a vezetőség a kadet és junior világbajnokságra utazó magyar küldöttségnek, továbbá Csampa Zsolt európai Fair Play-díjat adott át Horváth Gergőnek.

Élő eredmények

Közelgő események