Három magyar a kazanyi 64-es táblán

márc 19, 2021 | Hírek

A kiemelt Siklósi Geri és Rédli András mellé Koch Máté került a kazanyi férfi párbajtőr Világkupa 64-es táblájára. Folytatás vasárnap, de a lényeg a hétfő-keddi olimpiai kvalifikációs csapatverseny!

A magyar férfi párbajtőrcsapat tagjai fegyelmezett fiatalemberek. Dancsházy-Nagy Tamás vezetőedző ugyanis deklaráltan azt kérte a sorsdöntő, olimpiai kvalifikációs csapatversenyen hétfő-kedden pástra lépő magyar válogatott (Andrásfi Tibor, Berta Dániel, Rédli András, Siklósi Gergely) tagjaitól, hogy ezúttal, kivételesen, túlzott energiát ne fordítsanak az egyéni versenyre, azon mintegy bemelegítő jelleggel induljanak el. 

Koch Máté veretlenül zárta a csoportkört.

Ezt követően a kazanyi Világkupa nagy mezőnyében Siklósi Gergely és Rédli András kiemeltként nem indult a selejtezőn, a másik két, említett vívónk pedig teljesítette a kérést. Hogy mennyire tudatosan, azt nem tudjuk, de talán nem is lényeges… Andrásfi Tibor és Berta Dani a csoportkörből továbbjutott, a direkt kieséses folytatás első asszójában pedig vereséget szenvedett, és ezzel kiesett. Ne is hosszabbítsuk mindezt, sok sikert a csapatversenyre!

Az a két magyar, aki csak az egyéniben indul, pedig tette a dolgát… Koch Máté példa értékűen. A Vasas junior világbajnoka veretlen csoportkört követően ugyanis társult Geriékhez a 64-es főtáblán. Kor- és klubtársa, Nagy Dávid is közel volt ehhez, de egy vereség becsúszott a csoportkörben, majd a főtáblára jutásért hirtelen halálban szenvedett 13:12-es vereséget a koreai Szontól

Eredmények. Férfi párbajtőr egyéni Világkupa, Kazan, 230 induló. A csoportmérkőzéseken: Siklósi Gergely és Rédli András kiemelt, Koch Máté 6 győzelem/0 vereség (a legjobb 64 közé jutott), Nagy Dávid 5/1, Berta Dániel 3/3, Andrásfi Tibor 2/4 (továbbjutottak). 

A legjobb 160 közé jutásért: Andrásfi-Bielec (lengyel) 13:15.

A legjobb 96 közé jutásért: Nagy-Lis (izraeli) 15:9, Berta-Steffen (svájci) 4:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Nagy-Szon (koreai) 12:13.

Vasárnap a legjobb 32 közé jutásért: Siklósi-Oswald (svájci), Rédli-Szvicskar (ukrán), Koch-Ramirez (amerikai).

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Dánielfy Gergő és Kocsis Alexandra a két Sztárvívó

Nagyszerű hangulatban zajlott a SztárVívás a Ludovika Arénában. A férfiaknál Dánielfy Gergő, a nőknél Kocsis Alexandra lett a vívósztár. Gratulálunk!

Országos bajnokság – világklasszisokkal

Új időpontban, új helyszínen, ám ha lehetséges, még nagyobb tétért zajlik majd péntektől vasárnapig az országos bajnokság a Ludovika Arénán.

Magyarokkal kezdődik a világranglista

Koch Máté az első, Siklósi Gergely a második helyen áll a párbajtőr világranglistán! Ilyen sem volt magyar részről évtizedek óta!

Jön a Sztárvívás!

Következik a “Sztárok a páston”! A Ludovika Arénában csütörtökön délután fél 6-tól következik a sztárok versenye – az országos bajnokság előestéjén.

A válogatás szabályai

A hétvégi országos bajnokság után következő elnökségi ülésen véglegesítik a magyar válogatottat az Európa-bajnokságra, illetve az olimpiára. Ennek folyamatáról írunk.

Élő eredmények

Közelgő események