Három magyar folytathatja

máj 24, 2019 | Hírek

A kiemelt Szilágyi Áron mellé Iliász Nikolász és Szatmári András került fel a moszkvai férfi kard Grand Prix 64-es táblájára. Folytatás szombaton a női selejtezőkkel, és a férfiak végküzdelmeivel.

Hét magyar férfi vágott neki a szezonzáró moszkvai férfi kard egyéni Grand Prix-versenynek. Pontosabban pénteken csak hat, elvégre a kétszeres olimpiai bajnok klasszis, Szilágyi Áron természetesen a 16 kiemelt közé tartozott. Ez a hatos szám pedig a nap végére megharmadolódott, Áron mellé további két válogatott társa került a szombati 64-es főtáblára, méghozzá Iliász Nikolász és Szatmári András

Iliász Nikó okkal mosolyoghatott pénteken Moszkvában: a csoportkörből közvetlenül a főtáblára jutott.

Előbbi már a csoportmérkőzéseket követően, mivel 5 győzelemmel és nagyon jó találataránnyal mentesült a további folytatás alól. Majdnem ugyanígy járt a sérlüléséből visszatérő egyéni világbajnok Szatmári András is, ő végül éppen kicsúszott a csoportkörből közvetlenül továbbjutók közül, végül még egy asszót vívnia kellett. Ám a román Dragomir ellen nem okozott nehézséget az újabb siker – és a 15:11 neki is főtáblát ért. 

A többieknek ugyanez nem sikerült. A csoportkörből valamennyi magyar induló továbblépett, ám a 96 közé jutásért búcsúzott Galgóczy Tamás és az ifi olimpiai bajnok Rabb Krisztián. Előbbi a brit Millertől 15:12-re, utóbbi a kínai Sentől 15:7-re kapott ki. A válogatott másik két tagja, Decsi Tamás és Gémesi Csanád ugyanekkor nyerni tudott az amerikai Souders (15:6), illetve a koreai Kim (15:13) ellen. A következő körben azonban mindketten kikaptak – a koreai Szo (15:7) és a román Dolniceanu (15:6) bizonyult jobbnak.

Folytatás szombaton a női selejtezőkkel, és a férfiak főtáblájával. 

Eredmények. Férfi kard egyéni Grand Prix, Moszkva, 177 induló. A csoportmérkőzéseken: Szilágyi Áron kiemelt, Iliász Nikolász 5 győzelem/1 vereség (a legjobb 64 közé jutott), Szatmári András 5/1, Galgóczy Tamás 4/2, Decsi Tamás 4/2, Gémesi Csanád 3/3, Rabb Krisztián 3/3 (valamennyien továbbjutottak).

A legjobb 96 közé jutásért: Decsi-Souders (amerikai) 15:6, Gémesi-Kim K. (koreai) 15:13, Galgóczy-Miller (brit) 12:15, Rabb-Sen (kínai) 7:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Szatmári-Dragomir (román) 15:11, Decsi-Szo (koreai) 7:15, Gémesi-Dolniceanu (román) 6:15.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Szilágyi-Rahbari (iráni), Iliász-Schneider (német), Szatmári-Wagner (német).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

SZURKOLJATOK NEKÜNK!

A magyar válogatott nevében köszönjük a csaknem 35 ezer like-ot, a 80 ezer kattintást, és az 1,3 millió elérést, amely 15 olimpikon vívónk bemutatását kísérte.

Petschauer Attila emlékének adóztunk

A tragikus sorsú, kétszeres olimpiai bajnokról emlékeztünk meg – többek között válogatott vívók, Izrael nagykövete és Csampa Zsolt elnök társaságában.

Útra készen az olimpiai csapat!

A magyar sportélet legmagasabb rangú vezetőivel és a média képviselőivel találkozott kedden a párizsi olimpiai vívódelegáció.

Elhunyt Solti Antal

Rövid betegség után, 75 éves korában elhunyt Solti Antal, a magyar tőrvívás meghatározó egyénisége. Az MVSZ és az FTC a mestert saját halottjának tekinti.

Magyarok Párizsban – Muhari Eszter

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Muhari Eszterrel fejezzük be!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.