Hat férfi párbajtőrözőnk a párizsi főtáblán

máj 17, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

A kiemelt Koch Máté és Siklósi Gergely mellett Somody Soma, Andrásfi Tibor, Nagy Dávid és Buta Levente jutott a legjobb 64 közé a párizsi férfi párbajtőr Vk-n.

Az egyik legerősebb és legnépesebb Világkupa-versenyt rendezik évről évre Párizsban, ezúttal is így történik. De csak az egyik legnépesebbet, elvégre minden idők Vk részvételi rekordját továbbra is a márciusi, budapesti Westend GP tartja… A 310 induló közül két világklasszisunk, Koch Máté és Siklósi Gergely kiemeltként nem lépett pástra, további nyolc magyar viszont igen. A szakág ismét szépen teljesített, a nagy mezőnyben további négyen jutottak a szombati főtáblára. 

Andrásfi Tibor a 64 között folytathatja.

Már a csoportkörből sikerült mindez a junior korosztálytól búcsúzó Somody Somának – ráadásul veretlenül -, továbbá a válogatott Andrásfi Tibornak. Aztán az Eb-győztes válogatott negyedik tagja, Nagy Dávid is “befutott” három direkt kieséses győzelemmel, és társult a ferencvárosi Buta Levente is. A hat főtáblás magyar vívó szép részeredmény, jöhet a folytatás! További négy párbajtőrözőnk mindegyike túljutott a csoportkörön, Fenyvesi Csaba a legjobb 96, Bakos Bálint és Keszthelyi Zsombor a legjobb 160 között, Bányai Zsombor az első direkt kieséses körben búcsúzott. 

Várjuk a főtáblát, hajrá, magyarok!

Eredmények. Férfi párbajtőr egyéni Világkupa, Párizs, 310 induló. A csoportmérkőzéseken: Koch Máté és Siklósi Gergely kiemelt, Somody Soma 6 győzelem/0 vereség, Andrásfi Tibor 5/1 (a legjobb 64 közé jutottak), Bakos Bálint 5/1, Keszthelyi Zsombor 4/2, Nagy Dávid 3/3, Bányai Zsombor 3/3, Fenyvesi Csaba 3/3, Buta Levente 2/4 (valamennyien továbbjutottak).

A legjobb 160 közé jutásért: Buta-Roubailo (holland) 15:9, Nagy-Wu (tajpeji) 15:4, Fenyvesi-Fougy (francia) 15:13, Bányai-Midelton (francia) 10:15.

A legjobb 96 közé jutásért: Buta-Stange (német) 15:13, Nagy-Michalak (lengyel) 11:10, Fenyvesi-Ng (hongkongi) 15:10, Keszthelyi-R. Tulen (holland) 11:15, Bakos-Babiany (francia) 12:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Buta-Urban (lengyel) 15:8, Nagy-An (koreai) 15:11, Fenyvesi-Johanides (szlovák) 9:15.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Koch-Buta, Siklósi-Vilensky (izraeli), Somody-Jung (koreai), Andrásfi-Fong (hongkongi), Nagy-Vismara (olasz).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

SZURKOLJATOK NEKÜNK!

A magyar válogatott nevében köszönjük a csaknem 35 ezer like-ot, a 80 ezer kattintást, és az 1,3 millió elérést, amely 15 olimpikon vívónk bemutatását kísérte.

Petschauer Attila emlékének adóztunk

A tragikus sorsú, kétszeres olimpiai bajnokról emlékeztünk meg – többek között válogatott vívók, Izrael nagykövete és Csampa Zsolt elnök társaságában.

Útra készen az olimpiai csapat!

A magyar sportélet legmagasabb rangú vezetőivel és a média képviselőivel találkozott kedden a párizsi olimpiai vívódelegáció.

Elhunyt Solti Antal

Rövid betegség után, 75 éves korában elhunyt Solti Antal, a magyar tőrvívás meghatározó egyénisége. Az MVSZ és az FTC a mestert saját halottjának tekinti.

Magyarok Párizsban – Muhari Eszter

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Muhari Eszterrel fejezzük be!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.