Hatalmas mezőnyök itthon és külföldön

nov 7, 2019 | Hírek

Budapest, Bonn és Riga lesz főszerepben ezen a hétvégén a vívóvilágban. Bonnban a felnőtt férfi tőrözők, Rigában a junior férfi párbajtőrözők vívnak Vk-t, itthon tőrben lesz kadet európai körverseny.

A legrangosabb esemény természetesen a férfi tőrözők bonni, olimpiai kvalifikációs Világkupája. A tokiói helyekért hatalmas csata dúl, igaz, mi, magyarok ebben sajnos nem vagyunk érintettek… Legjobbunk, Dósa Dániel harcolhat ki esetleg egyéni kvótát, ám ehhez nagy bravúrra lenne szükség. A realitás inkább az ő esetében az, hogy a majdani utolsó, az addig kvótát nem szerző országok számára rendezendő madridi “pótkvalifikációs” versenyt megnyerve juthat el a 2020-as olimpiára. Ám ez még odébb van, úgyhogy bízzunk Dani esetleges bravúrjában. Elkeserítő, hogy a viszonylag közeli helyszín ellenére mindösszesen hat magyar vállalta a versenyen történő részvételt a 260 indulós versenyen, pedig az beszámít a hazai válogatásba is. Igaz, a pontszerzéshez 64-be kellene jutni, ami nem lesz egyszerű a pénteki selejtezőkön. A 64-es főtábla szombaton, a csapatverseny vasárnap lesz. 

Rigában megkezdik 2019/20-as junior Világkupa-sorozatukat a férfi párbajtőrözők is. E fegyvernemben világbajnoki címvédő a magyar válogatott, ám teljes őrségváltásra kerül sor, valamennyi aranyérmesünk (Andrásfi Tibor, Bende Bence, Koch Máté, Nagy Dávid) “kiöregedett”, felnőtté vált. Így aztán nagy kérdés, hogy a korosztályban csapatban még gyakorlatilag újonc, mostani társaság miként áll majd helyt a mezőnyben. A 250 fős, erős egyéni versenyen mindenesetre ott lesz 12 magyar, majd ezt követi a másnapi csapatverseny. Úgyhogy vasárnap estére okosabbak leszünk az említett őrségváltást illetően. 

Itthon a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok népesül be ismét, méghozzá igencsak alaposan… A párbajtőr után tőrben is hatalmas mezőnyök jöttek össze a kadet európai körversenyen. Egyéniben 290 férfi és 260 nő, továbbá összesen 90 csapat indul, ami rekordlétszámnak számít idehaza a fegyvernemben. A hatalmas mezőnyökben nagyon nehéz dolguk lesz a mieinknek, a férfiaknál Szemes Gergőben bízhatunk leginkább, a női mezőnyben kellemes meglepetésnek számítana, ha ott tudna lenni egy magyar az estébe nyúló négyes döntőben. A program szombat reggel 9-kor kezdődik a férfiak egyéni versenyével, délben kezdenek a női csapatok. Vasárnap a női egyéni és a férfi csapatverseny egyaránt reggel 9-kor indul. 

Valamennyi helyszínen: hajrá, magyarok!

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Negyedik és ötödik hely szombatra

Az elmúlt két nap éremesője után a női kardcsapat negyedik, és a férfi párbajtőrcsapat ötödik helyével folytatódott Bázelban az Európa-bajnokság.

Bravúros ezüstérmek Bázelből

Két “meglepetéscsapatunk”, a női párbajtőr és a férfi tőr – utóbbi 21 év után is nagyszerű ezüstérmet nyert az Európa-bajnokságon. Gratulálunk!

Nagyszerű nap: két ezüst, egy bronz

Pusztai Liza és Siklósi Gergely ezüst-, Andrásfi Tibor bronzérmet nyert a bázeli Európa-bajnokságon. Gratulálunk a vívóknak és az edzőknek!

Átadták a Fair play-díjakat

A MOB Fair Play Bizottságának díjátadó gáláján a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen díjazták Téglási György, a válogatott orvosát és Szepesi László vívóedzőt.

Kondricz Kata nyolcadik

A női tőröző Kondricz Kata nyolcadik helye volt a legjobb magyar eredmény a bázeli Eb második napján. Kardozóink nyolcaddöntőig jutottak.

Élő eredmények

Közelgő események