Hatodik a női párbajtőrcsapat Kazanyban

márc 23, 2021 | Hírek

Két, olimpián részt vevő válogatottat legyőzve, a hatodik helyen végzett a Büki Lili, Kun Anna, Muhari Eszter, Szász-Kovács Emese összeállítású magyar csapat a kazanyi női párbajtőr Vk-n, gratulálunk!

Pedig megvolt az esély a bravúrra… A kazanyi női párbajtőr Világkupa csapatversenyének negyeddöntőjében a világranglista harmadik helyén álló lengyelek voltak az ellenfeleink. Az első kör óvatosan kezdődött, három asszóban mindössze tíz tussal zárták a hölgyek, 4:6-os megoszlásban. Aztán viszont Szász-Kovács Emese egyenlített, Muhari Eszti vívott egy fergeteges 9:3-at, amit még Kun Anna is megfejelt további két találattal. Így aztán két csörtével a vége előtt 22:16-ra vezettek a magyarok, és az addig nagyon jól, illetve nagyszerűen szereplő Emese és Eszti volt hátra. Fentiekből kikövetkeztethető, hogy a befejezés nem sikerült. Emese asszója végén egyetlen tusocskára apadt az előnyünk, majd a fiatal Eszter nem bírt a rutinos Trzebinskával. A vége 31:36 lett, de ennél sokkal-sokkal több volt ebben a meccsben. 

A lengyelek elleni negyeddöntőben is volt esélyük a győzelemre Emesééknek.

Az 5-8. helyért aztán az USA után újabb olimpiai indulónál bizonyult jobbnak a magyar csapat. A nagyon erős észteket sikerült egyetlen tussal, 35:34-re legyőzni, ami komoly fegyvertény, és megint csak utat mutat a “szebb jövő” felé. A nap számunkra utolsó mérkőzésén egy újabb “olimpikon” Olaszország következett, az újabb bravúr elmaradt, 27:36 lett a végre. Ezzel hatodikként zárt a Büki Lili, Kun Anna, Muhari Eszter, Szász-Kovács Emese összeállítású magyar válogatott, mely közül egy ember vehet majd részt a nagyjából egy hónap múlva sorra kerülő európai pótkvalifikációs versenyen. Ezen a lentebb felsorolt olimpiai résztvevőket, és a világranglistán legmagasabban rangsorolt, másik nemzetbéli egy-egy vívót (a román Popescut és a francia Vitalist) leszámítva, a többi európai ország egy-egy vívója indulhat, és a győztes szerez ötkarikás kvalifikációt. 

A férfiaknál, miután Egyiptom nem jutott a rangsorban 16 közé, és ezzel nem szerzett kvótát Afrikának,  így kiesésünk után szép csendben ki is alakult, hogy Franciaország, Olaszország, Ukrajna, Korea, Svájc, Oroszország, Kína és az Egyesült Államok kvalifikált Tokióra. A nőknél viszont igencsak különlegesen alakult a kijutás… Kína, Oroszország, Lengyelország, Korea, Egyesült Államok, Olaszország és Észtország biztos befutó lett, kérdés csak az volt, hogy a világranglistán USA vagy Korea lesz-e a negyedik, ezzel ugyanis további helyhez juttatta a kontinensét. És miután az ázsiai elődöntőben Korea legyőzte Kínát, eldőlt, hogy nyolcadikként az a Hongkong került ki az olimpiára, amely a koronavírus miatt el sem utazott Kazanyba! Nesze neked kvalifikációs szisztéma…

Eredmények. Férfi párbajtőrcsapat Világkupa, Kazany, 29 induló. Végeredmény: 1. Olaszország , 2. Ukrajna, 3. Kína, …14. Magyarország (Andrásfi Tibor, Berta Dániel, Rédli András, Siklósi Gergely).

Női párbajtőrcsapat Világkupa, Kazany, 25 induló. Negyeddöntő: Magyarország-Lengyelország 31:36 (Kun 0, Muhari -2, Szász-Kovács -3).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Észtország 35:34 (Szász-Kovács +3, Kun +1, Muhari -3).

Az 5. helyért: Magyarország-Olaszország 27:36 (Kun +4, Szász-Kovács -4, Muhari -9).

Végeredmény: 1. Lengyelország, 2. Korea, 3. Kína, 4. Oroszország, 5. Olaszország, 6. Magyarország (Büki Lili, Kun Anna, Muhari Eszter, Szász-Kovács Emese).

Kapcsolódó hírek

Tőrbravúrokra várva

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a tőrözőkkel fejezzük be beharangozónkat.

Távoli, de nagyon fontos párbajtőr hétvége következik

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a párbajtőrözőkkel folytatjuk beharangozónkat.

Imre Géza – apaszerepben a sportkonferencián

A négyszeres világbajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes párbajtőröző, elnökségi tagunk, Imre Géza ezúttal szülői szerepéről nyilatkozott párjával, Kökény Beatrixszal az utanpotlassport.hu konferenciáján.

Veterán országos bajnokokat avattunk

A hét végén az UTE vívótermében rendezték a veterán országos bajnokságot. 161 vívó indult az egyéni versenyeken, míg vasárnap 27 csapat lépett pástra a három fegyvernemben.

Ünnepek előtti “vívónagyhét” következik

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a kardozókkal kezdjük beharangozónkat.

Élő eredmények

Közelgő események