Hatodik hely Rigában

nov 10, 2019 | Hírek

Hatodik helyen végzett a Cseri Soma, Hosszú Dániel, Keszthelyi Zsombor, Újvári András összeállítású junior férfi párbajtőrcsapat a rigai Vk-versenyen. A mieink a negyeddöntőben a németektől kaptak ki.

Miként azt előző napi beszámolónkban megírtuk, új időszámítás kezdődött a magyar junior férfi párbajtőrözők háza táján. A korosztályt évekig uraló, többek között két, egymást követő világbajnoki csapataranyat nyerő kvartett “felnőttnek állt”, és az őket követő korosztály, érthetően, jócskán híján van a nemzetközi tapasztalatnak. 

Ennek függvényében pozitívan is értékelhetjük a szezonnyitó rigai Világkupa-versenyen elért hatodik helyezést. A Cseri Soma, Hosszú Dániel, Keszthelyi Zsombor, Újvári András összeállítású csapat a svédek elleni magabiztos, 45:28-as győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé. Ott nem sok esélyünk volt a németekkel szemben (22:45), és a helyosztó is hasonló “szabásmintát” hozott az 5-8. helyezésért. Egy magabiztos, Ausztria elleni győzelmet (45:31), követett egy simának mondható vereség a franciákkal szemben (33:45).

Ez mindösszesen egy hatodik helyet ért. Nem rossz, és lesz még jobb is…!

Eredmények. Junior férfi párbajtőrcsapat Világkupa, Riga, 28 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Svédország 45:28 (Hosszú +8, Keszthelyi +5, Cseri +4).

Negyeddöntő: Magyarország-Németország 22:45 (Újvári -2, Cseri -4, Hosszú -8, Keszthelyi -9)

Az 5-8. helyért: Magyarország-Ausztria 45:31 (Újvári +8, Cseri +4, Hosszú +2).

Az 5. helyért: Magyarország-Franciaország 33:45 (Újvári 0, Cseri -5, Hosszú -7).

Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Olaszország, 3. Németország, …6. Magyarország (Cseri Soma, Hosszú Dániel, Keszthelyi Zsombor, Újvári András).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Petschauer Attila emlékének adóztunk

A tragikus sorsú, kétszeres olimpiai bajnokról emlékeztünk meg – többek között válogatott vívók, Izrael nagykövete és Csampa Zsolt elnök társaságában.

Útra készen az olimpiai csapat!

A magyar sportélet legmagasabb rangú vezetőivel és a média képviselőivel találkozott kedden a párizsi olimpiai vívódelegáció.

Elhunyt Solti Antal

Rövid betegség után, 75 éves korában elhunyt Solti Antal, a magyar tőrvívás meghatározó egyénisége. Az MVSZ és az FTC a mestert saját halottjának tekinti.

Magyarok Párizsban – Muhari Eszter

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Muhari Eszterrel fejezzük be!

Három érmet vár a kapitány

Az olimpiai felkészülés legfontosabb szakasza véget ért a 15 fős magyar válogatott számára. Boczkó Gábor szövetségi kapitány számol be minden részletről.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.