Helyezések a kerekesszékes Eb nyitónapján

márc 5, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

A párizsi esemény nyitónapján férfi kardban Tarjányi István 5., Osváth Richárd 7. lett kategóriájában, női párbajtőrben Veres Amarilla végzett szintén az 5. helyen.

Megkezdődött Párizsban a kerekesszékes Európa-bajnokság. A nyitónapon a női párbajtőrözők és a férfi kardozók szerepeltek, és a nyitónapra helyezések jutottak a magyaroknak. 

A férfiak A kategóriában kiválóságunk, Osváth Richárd ezúttal a negyeddöntőig jutott, ahol 15:12-es vereséget szenvedett az olasz Giordantól, és ezzel a hetedik helyen zárt. A B kategóriás Tarjányi István ugyancsak a legjobb nyolc közé került, ő a brit Coutyától kapott ki 15:13-ra, és így ötödik lett, gratulálunk mindkettejüknek!

.Tarjányi István ötödik helynek örülhetett a kerekesszékes Eb nyitó napján.

Női párbajtőrben az A kategóriában indultak vívóink. A paralimpiai bajnok Veres Amarilla a negyeddöntőig magabiztosan jutott el, ott viszont egyetlen tussal, 15:14-re alulmaradt az ukrán Breus-szal szemben, ezzel az 5. helyen végzett, gratulálunk! Krajnyák Zsuzsa a nyolcaddöntőben búcsúzott.

Eredmények. Kerekesszékes Európa-bajnokság, Párizs. Férfi kard egyéni, A kategória, 18 induló. Végeredmény: …7. Osváth Richárd (edző: Dávid László), …17. Zsolnai Sándor, 18. Göttlinger Dániel. 

Férfi kard egyéni, B kategória, 16 induló. Végeredmény: …5. Tarjányi István (edző: Pákey Béla). 

Női párbajtőr egyéni, A kategória, 16 induló. Végeredmény: …5. Veres Amarilla (edző: Kovács Iván), …11. Krajnyák Zsuzsanna.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Dánielfy Gergő és Kocsis Alexandra a két Sztárvívó

Nagyszerű hangulatban zajlott a SztárVívás a Ludovika Arénában. A férfiaknál Dánielfy Gergő, a nőknél Kocsis Alexandra lett a vívósztár. Gratulálunk!

Országos bajnokság – világklasszisokkal

Új időpontban, új helyszínen, ám ha lehetséges, még nagyobb tétért zajlik majd péntektől vasárnapig az országos bajnokság a Ludovika Arénán.

Magyarokkal kezdődik a világranglista

Koch Máté az első, Siklósi Gergely a második helyen áll a párbajtőr világranglistán! Ilyen sem volt magyar részről évtizedek óta!

Jön a Sztárvívás!

Következik a “Sztárok a páston”! A Ludovika Arénában csütörtökön délután fél 6-tól következik a sztárok versenye – az országos bajnokság előestéjén.

A válogatás szabályai

A hétvégi országos bajnokság után következő elnökségi ülésen véglegesítik a magyar válogatottat az Európa-bajnokságra, illetve az olimpiára. Ennek folyamatáról írunk.

Élő eredmények

Közelgő események