Helyezések a zárónapon

jún 3, 2019 | Hírek

Szerény helyezésekkel, két hetedik és egy kilencedik pozícióval végződött számunkra a plovdivi U23-as Európa-bajnokság. A magyar küldöttség egyetlen bronzéremmel zárt a korosztályos versenyen.

Elgondolkoztató eredménysort produkáltak csapataink a plovdivi U23-as Európa-bajnokság zárónapján. Igazából férfi párbajtőrözőinket érheti a legkevésbé szemrehányás, a fegyvernem ugyanis figyelembe vette az elnökség azon kérését, mely szerint az Eb és vb felkészülésben érintett versenyzők ezúttal nem utaztak el a versenyre.

Ennek tükrében a csapatban elért 7. hely elfogadható. A többi fegyvernemben azonban a második vonal lépett pástra. Női kardban egy rövidzárlat okán nem sikerült a négy közé jutás, itt is 7. hely lett a végeredmény. Férfi tőrben pedig a jelek szerint az utánpótlásban sem jobb a helyzet a felnőtteknél, 9. lett a csapat. A magyar küldöttség egy bronzéremmel zárta az U23-as Európa-bajnokságot.

Bányai Botond, Keszthelyi Zsombor, Fenyvesi Csaba és Bakos Bálint.

Eredmények. U23-as Európa-bajnokság, Plovdiv. Férfi párbajtőrcsapat, 16 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Spanyolország 45:31 (Bakos +11, Bányai +8, Keszthelyi -2, Fenyvesi -3).

Negyeddöntő: Magyarország-Lengyelország 37:45 (Bányai +4, Bakos -3, Keszthelyi -9). 

Az 5-8. helyért: Magyarország-Svájc 41:43 (Keszthelyi +1, Bányai +1, Bakos 0, Fenyvesi -4).

Végeredmény: 1.Franciaország, 2. Olaszország, 3. Németország, …7. Magyarország (Bakos Bálint, Bányai Botond, Fenyvesi Csaba, Keszthelyi Zsombor).

Férf tőrcsapat, 10 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Lengyelország 36:45 (Bellovicz +1, Szemes -1, Balogh -2, Kiss -7).

A 9. helyért: Magyarország-Bulgária 45:18 (Szemes +10, Bellovicz +9, Balogh +8).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Franciaország, 3. Oroszország, …9. Magyarország (Balogh Boldizsár, Kiss Dániel, Szemes Gergő). 

Női kardcsapat, 11 induló. Negyeddöntő: Magyarország-Fehéroroszország 43:45 (Szűcs +5, Záhonyi +2, Kern -9).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Bulgária 37:45 (Szűcs +1, Záhonyi -4, Kelecsényi -5).

A 7. helyért: Magyarország-Spanyolország 45:35 (Záhonyi +8, Kelecsényi +2, Szűcs 0).

Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Lengyelország, 3. Olaszország, …7. Magyarország (Kelecsényi Mirabella, Kern Bianka, Szűcs Luca, Záhonyi Petra). 

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Kondricz Kata nyolcadik

A női tőröző Kondricz Kata nyolcadik helye volt a legjobb magyar eredmény a bázeli Eb második napján. Kardozóink nyolcaddöntőig jutottak.

Nyolcaddöntős nyitány

Szemes Gergő és Mihályi Andor szerepelt a mieink közül a legjobban a bázeli vívó Európa-bajnokság nyitónapján, mindketten nyolcaddöntőig jutottak.

Kamuti Jenő és Schmitt Pál kézlenyomata

A Nemzet Sportolói közül öten – közte Kamuti Jenő és Schmitt Pál – adták kézlenyomatukat a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen található Magyar Sportcsillagok Falára.

Svájcon át Párizsba

Bázelben minden készen áll, kedden megkezdődik és hat napig tart a vívó Európa-bajnokság. Hajrá, magyarok!

Rajtol kedden az Európa-bajnokság

Bázelben rendezik június 18. és 23. között a vívó Európa-bajnokságot. A legerősebb válogatottunk indul, hajrá, magyarok!

Élő eredmények

Közelgő események