Hetedik hely a végére

júl 9, 2019 | Hírek

A női kardcsapat (Kelecsényi Mirabella, Kern Bianka, Záhonyi Petra) hetedik helyezésével értek véget a nápolyi Universiade vívóversenyei. A férfi tőrcsapat 10. lett, érem nélkül jön haza a küldöttség.

A nápolyi Universiade utolsó versenynapja sem hozott magyar szempontból kellemes meglepetést. Pontosabban még ezt sem mondhatjuk ugyanis a Kelecsényi Mirabella, Kern Bianka, Pöltz Anna, Záhonyi Petra összeállítású női kardcsapatunk a lengyelek elleni nyolcaddöntőben sem számított favoritnak, ennek figyelembe vételével, Bia és Petra vezérletével értékesnek mondható a 45:43-as győzelem. Aztán a franciák elleni negyeddöntőben már semmi esélyünk nem volt, az esélyesebb csapat 45:20-ra nyert, a mieink ezzel a 7. helyen zártak. 

A 7. helyen végzett női kardcsapat: Pöltz Anna, Záhonyi Petra, Kern Bianka, Kelecsényi Mirabella.

Férfi tőrcsapatunk (Bányai Botond, Bellovicz Gábor, Kiss Dániel, Liszkai Tamás) győzelem nélkül utazhat haza, a nyolcaddöntőben ugyanis 45:34-re kikapott Kínától. Ez összességében a tizedik helyezést jelentette. 

Ezzel az Universiade vívóversenyei véget értek, magyar szempontból legjobb eredménynek férfi kardcsapatunk hatodik helyezése számít, egyéniben senki sem jutott a legjobb 8 közé. Tegyük gyorsan hozzá: az elvárások sem voltak magasak – még ha azért bíztunk is az ennél jobb szereplésben. A magyar szövetség elnöksége, egyetértésben a szakmai vonallal, deklaráltan úgy határozott, hogy a világbajnoki felkészülés “mindent visz”, egyetlen abban érintett vívónk sem lépett pástra Nápolyban. Ahhoz pedig kétség sem férhet, hogy e döntés nem szorul semmiféle magyarázatra – az “Universiade-áldozat” következménye a szerényebb eredménysor. 

Eredmények. Universiade, Nápoly.

Férfi tőrcsapat, 16 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Kína 34:45 (Kiss +5, Liszkai -8, Bellovicz -8).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Korea, 3. Oroszország, …10. Magyarország (Bányai Botond, Bellovicz Gábor, Kiss Dániel, Liszkai Tamás).

Női kardcsapat, 13 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Lengyelország 45:43 (Kern +5, Záhonyi +3, Kelecsényi -6).

Negyeddöntő: Magyarország-Franciaország 20:45 (Kern -7, Záhonyi -9, Kelecsényi -9).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Franciaország, 3. Korea, …7. Magyarország (Kelecsényi Mirabella, Kern Bianka, Pöltz Anna, Záhonyi Petra).

Kapcsolódó hírek

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

BSU 2023/2024-as képzések

SPORTEDZŐ, SPORTOKTATÓ, SPORTSZERVEZŐ

Tíz magyar arany a veterán nemzetközin

Huszonkilenc ország 319 vívójának részvételével zajlott a hétvégén a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a veterán Budapest bajnokság. A 23 versenyszámban 10 magyar aranyérem született.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM