Hetedik helyezés csütörtökre

szept 19, 2019 | Hírek

A koreai kerekesszékes olimpiai kvalifikációs világbajnokság harmadik napján a magyarok közül Osváth Richárd szerepelt a legjobban, aki a férfi tőr egyéni A kategóriában a hetedik helyen végzett.

A koreai kerekesszékes világbajnokság utolsó előtti egyéni versenynapjára magyar érem nem jutott, de helyezést ezúttal is sikerült szereznie a küldöttségnek. A férfi tőr egyéni A kategóriában Osváth Richárd magabiztos vívással került a negyedöntőig, de itt – a kardversenyhez hasonlóan – nem bírt kínai ellenfelével. Ezzel a hetedik helyen végzett, gratulálunk.! 

Nyolcaddöntőig jutott Dani Gyöngyi a B kategóriás női tőr versenyszámban, ő a későbbi aranyérmes olasz Viótól szenvedett vereséget. A férfi párbajtőr C kategóriában Szarvas Zsolt nyolcadik lett.

Osváth Richárd (balra) hetedik helyen zárt.

Eredmények. Kerekesszékes világbajnokság, Cheongju. Férfi tőr egyéni, A kategória, 47 induló. Végeredmény: 1. Csen Likviang (kínai), 2. Zsong Szajcsun (kínai), 3. Szun Gang (kínai) és Artur Juszupov (orosz), …7. Osváth Richárd (edző: Beliczay Sándor, Szirmai Benedek), …43. Zsolnai Sándor.

Nyolcaddöntő: Osváth-Tokatlian (francia) 15:10.

Negyeddöntő: Osváth-Zsong (kínai) 5:15.

Férfi párbajtőr egyéni, C kategória, 8 induló. Végeredmény: 1. Szerhij Savkun (ukrán), 2. Dmitrij Beljajev (orosz), 3. William Russo (olasz) és Dmitrijs Valainis (lett), …8. Szarvas Zsolt.

Negyeddöntő: Szarvas-Valainis (lett) 8:15.

Női tőr egyéni, B kategória, 38 induló. Végeredmény: 1. Baeatrice Vio (olasz), 2. Hsziao Rong (kínai), 3. Saysunee Jana (thaiföldi) és Ljudmilla Vasziljeva (orosz), …16. Dani Gyöngyi, 17. Mező Boglárka.

Nyolcaddöntő: Dani-Vio (olasz) 3:15.

Női tőr egyéni, C kategória, 3 induló. Végeredmény: 1. Hanna Paskova (ukrán), 2. Anna Glagyilina (orosz), 3. Consuelo Nora (olasz).

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Magyarokkal kezdődik a világranglista

Koch Máté az első, Siklósi Gergely a második helyen áll a párbajtőr világranglistán! Ilyen sem volt magyar részről évtizedek óta!

Jön a Sztárvívás!

Következik a “Sztárok a páston”! A Ludovika Arénában csütörtökön délután fél 6-tól következik a sztárok versenye – az országos bajnokság előestéjén.

A válogatás szabályai

A hétvégi országos bajnokság után következő elnökségi ülésen véglegesítik a magyar válogatottat az Európa-bajnokságra, illetve az olimpiára. Ennek folyamatáról írunk.

Bronzérmes a férfi kardcsapat

Folytatta remek sorozatát a férfi kardcsapat! Szatmári András nélkül is érmet nyert, harmadik lett a madridi Világkupa-versenyen, gratulálunk!

Ezúttal 9. hely jutott férfi párbajtőrben

Az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a kilencedik helyen végzett a párizsi Világkupán.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM