Heten, de nem gonoszok!

dec 8, 2023 | Hírek, Kiemelt hírek

Hét magyar női kardozó jutott az orleans-i egyéni Grand Prix főtáblájára. A direkt kieséses szakaszban egyetlen magyar vereség született!

A pénteki remeklést ifjú, kétszeres felnőtt világbajnok triónk kezdte az év utolsó női kard versenyén, az elképesztően erős mezőnyű orleans-i Grand Prix-n. Pusztai Liza, Battai Sugár és Szűcs Luca egyaránt veretlen csoportkört zárt, ami azért ritkaság, és ezzel természetesen mindhárman közvetlenül a szombati, 64-es főtáblára jutottak. Csak így tovább, hölgyek! 

Mindhárom kétszeres világbajnokunk remekelt. Battai Sugár is veretlen maradt.

Mint ismeretes, Márton Anna nem indult, műtétje után lábadozik, ám ötödik világbajnokunk, Katona Renáta ott volt a mezőnyben, és a csoportkör után két, nagyon sima győzelemmel követte a társakat. És jöttek a “kicsik” is! A junior korosztályból most kiöregedő Keszei Kira olasz riválist búcsúztatva ért a főtáblára, a középsős junior Spiesz Anna tust is alig kapott, és a tavalyi kadet világbajnok Domonkos Emese is ott lesz élete első felnőtt főtábláján. 

Pusztai Liza is ellenállhatatlan volt.

Beviz Dorottya is a szombat kapujában botlott meg egy győzelmet követően – ő szenvedte el az egyetlen magyar vereséget a direkt kieséses szakaszban. A csoportkörből egyedül Pótz-Nagy Fanni nem jutott tovább. 

Szűcs Lucát megvágni is alig tudták.

Szombaton jön a java! A férfiak és a nők egyaránt befejezik a versenyüket. Négy férfi és hét női kardozóért szurkolhatunk, hajrá, magyarok!

Eredmények. Női kard egyéni Grand Prix, Orleans, 184 induló. A csoportmérkőzéseken: Szűcs Luca 6 győzelem/0 vereség, Battai Sugár 6/0, Pusztai Liza 6/0 (a legjobb 64 közé jutottak), Keszei Kira 5/1, Domonkos Emese 5/1, Spiesz Anna 4/2, Beviz Dorottya 3/2, Katona Renáta 3/3 (továbbjutottak), Pótz-Nagy Fanni 1/5 (kiesett). 

A legjobb 96 közé jutásért: Spiesz-Kozlowska (lengyel) 15:9, Beviz-Graudins (német) 15:13, Katona-Toledo (mexikói) 15:9.

A legjobb 64 közé jutásért: Keszei-Arpino (olasz) 15:13, Domonkos-Kanetaka (japán) 15:9, Spiesz-Matei (román) 15:5, Katona-Leung (hongkongi) 15:9, Beviz-Jun (koreai) 7:15.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Szűcs-Nejkova (bolgár), Battai-Lee (koreai), Pusztai-Linder (amerikai), Domonkos-Possick (amerikai), Spiesz-Gregorio (olasz), Katona-Gudura (görög), Keszei-Chamberlain (amerikai).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események