Hétvégi junior remeklések

febr 5, 2024 | Hírek, Kiemelt hírek

A hétvégi junior Világkupákon két arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel zártak a magyar vívók. Nagyszerű “felvezetés” a korosztályos Európa- és világbajnokság előtt!

A világversenyek előtti utolsó olyan junior Világkupa-versenyeket rendezték ezen a hétvégén, amelyek beszámítottak az ezzel záruló hazai ranglistákba. A magyarok nagyszerűen szerepeltek, különösen párbajtőr-csapataink, a férfiak Bázelben, a nők Tbilisziben nyertek aranyérmet. A férfiakról lassan elmondható, hogy teljesen mindegy, éppen kik alkotják az újabb és újabb korosztály válogatottját, akkor is a legjobbak közé tartoznak a magyarok. Elvégre a válogatási időszak végére kialakuló Antal Máté, Keresztes Ádám, Pelle Domonkos, Somody Soma kvartett közül egyedül utóbbi volt korábban junior válogatott. Pelle és Keresztes első éves, Antal még kadet korú… Úgyhogy egyáltalán nem túlzás állítani, hogy kiüríthetetlen a magyar férfi párbajtőrvívás zsákja. 

Bázeli aranycsapat.

A nők története kicsit más, itt nagyon várjuk már, hogy a korosztályos sikereket kövesse a “felnőtt áttörés”. Erre most ismét itt az esély, elvégre a Gachályi Gréta, Nagy Blanka, Salamon Réka, Wimmer Dorina összeállítású, ugyancsak nagyon fiatal csapat remekel a szezonban. A tbiliszi siker azért is különösen értékes, mert minden kontinensről ott voltak a legjobbak, valóban világbajnoki erősségű mezőny gyűlt össze a grúz fővárosban. 

Sikeresek és sikerkovácsok junior női párbajtőrben

Junior kardozóink a nagyszerű budapesti évkezdet (3 arany, 1 bronz a január eleji Vk-n) után most sem maradtak érmek nélkül. Az arany ezúttal nem jött össze – majd a világversenyeken… -, de Spiesz Anna ezüstöt, Tóth Bertalan bronzot nyert egyéniben, míg a női kardcsapat ezúttal is dobogóra állhatott. A két szakág különböző helyzetben van. A férfiaknál nagyon várjuk már, hogy körvonalazódjon az a korosztály, amely majd Szilágyi Áronék örökébe léphet. A nőknél viszont csak ámulunk és bámulunk, ahogy bizonyítanak az újabb és újabb tehetségek, akiknek már egy kétszeres felnőtt világbajnok csapat ajtaján kell kopogtatniuk…

Spiesz Anna ismét két éremmel zárta a hétvégét.

Igazából tőrözőinket sem érheti szemrehányás a hétvégéért, sőt… Igaz, az érem nem jött össze sem egyéniben, sem csapatban. De Zágrábban (férfiak) és Lipcsében (nők) egyaránt nagyon nívós mezőny vívott, és mindkét válogatottunk harcban volt a négy közé jutásért, mi több, a férfiak igen közel voltak ehhez. Reméljük, legközelebb, majd sikerül. Ám egyéniben és csapatban is értékes helyezések jöttek össze, ami bíztató a nápolyi Európa-bajnokság és a szaúd-arábiai világbajnokság előtt. 

Ezzel a hétvégével a junior korosztály válogatási szezonja befejeződött, és még a héten kijelölik a február 22. és 29. közötti Eb-n szereplő magyar korosztályos válogatottat. 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események