Hétvégi menü: párbajtőr GP, kard U23

jan 23, 2020 | Hírek

A “versenydömping” ezen a hétvégén elmarad, ám két szakág felnőttjei azért érintettek lesznek. Párbajtőrben Dohában rendeznek Grand Prix-t, itthon kardban lesz U23-as körverseny, egyben Magyarkupa.

Szokjunk hozzá: nincs hétvége rangos vívóverseny nélkül! Január utolsó víkendjének legfontosabb állomását Katarban, közelebbről Dohában rendezik. Az idei Grand Prix-sorozat második állomására kerül sor a kilencből – ezúttal párbajtőrben. Az impozáns Aspire Dome-ban hagyományosan ott vannak a világ legjobbjai, ráadásul egyben egyéni olimpiai kvalifikációs viadalnak is számít az esemény. A nemzetközi szövetség most már szabályba foglalta, hogy a “magyar módi” alapján kell rendezni a szakág GP-it, azaz pénteken a férfi, szombaton a női selejtezők  lesznek, majd vasárnap mindkét nem 64-es tábláira és a döntőkre kerül sor. A GP nem része a honi válogatásnak, ennek ellenére hét férfi és 3 női vívónk lesz ott Dohában, közte az egyéni világbajnok, és a legutóbbi, heidenheimi Vk verseny győztese, Siklósi Gergely.

Idehaza, a “családi helyszínen”, azaz a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a kardozók válogatóznak, méghozzá U23-as európai körverseny, egyben Magyarkupa keretében. A legnagyobbak kihagyják az eseményt, Szilágyi Áron és Szatmári András, illetve Márton Anna és Pusztai Liza nem indul, ám valamennyi további válogatott ott lesz a pástokon, melyeken szombaton rendezik az egyéni, vasárnap a csapatversenyeket. 

Természetesen: hajrá, magyarok!

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Negyedik és ötödik hely szombatra

Az elmúlt két nap éremesője után a női kardcsapat negyedik, és a férfi párbajtőrcsapat ötödik helyével folytatódott Bázelban az Európa-bajnokság.

Bravúros ezüstérmek Bázelből

Két “meglepetéscsapatunk”, a női párbajtőr és a férfi tőr – utóbbi 21 év után is nagyszerű ezüstérmet nyert az Európa-bajnokságon. Gratulálunk!

Nagyszerű nap: két ezüst, egy bronz

Pusztai Liza és Siklósi Gergely ezüst-, Andrásfi Tibor bronzérmet nyert a bázeli Európa-bajnokságon. Gratulálunk a vívóknak és az edzőknek!

Átadták a Fair play-díjakat

A MOB Fair Play Bizottságának díjátadó gáláján a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen díjazták Téglási György, a válogatott orvosát és Szepesi László vívóedzőt.

Kondricz Kata nyolcadik

A női tőröző Kondricz Kata nyolcadik helye volt a legjobb magyar eredmény a bázeli Eb második napján. Kardozóink nyolcaddöntőig jutottak.

Élő eredmények

Közelgő események