Hiába a bravúrsorozat, 32 a vége

nov 9, 2019 | Hírek

Pénteken, majd a szombati 64-es főtáblán is világklasszisokat búcsúztatott Dósa Dániel, ám a 32 között egy újabb világsztártól, a pekingi olimpiai bajnok német Kleibrinktől vereséget szenvedett. 

Egyéni világbajnoki ezüstérmest (a japán Szaitót), és egyéni Európa-bajnokot (a brit Davist) búcsúztatott a bonni Világkupa pénteki selejtezőnapján legjobb tőrözőnk, Dósa Dániel. Ezzel egyedüli magyarként jutott a főtáblára, ahol sikerült még nagyobb halat fognia. A hatszoros egyéni Amerika-bajnok(!), további hétszeres egyéni Világkupa-győztes, a világranglista második helyezettje, az amerikai Imboden következett a legjobb 64 között.

Dani hiába vívott többször kimagaslóan, a végeredménynek különösebben nem örülhetett.

Dani nagyszerű formában vívott, már a meccs közepére jelentős előnyre tett szert, amit meg is őrzött az asszó végéig. 15:10-zel búcsúztatta a tengerentúli sztárt, ám a remek Eötvös Gábor zenebohóc mondását idézte fel a sors. “Van máááaásik!” – ezúttal a klasszisokból akadt másik… A 16 közé kerülésért ugyanis ezúttal egy egyéni olimpiai bajnokkal, a pekingi győztes Kleibrinkkel hozta össze Danit a “jó sors”. És az újabb siker már nem jött össze, a rutinos német 15:9-re hozta az asszót. Ez pedig azt jelentette, hogy bravúrok ide vagy oda, Dani végül a 32. helyen végzett, és ezzel nem került közelebb az olimpiai kvalifikációhoz.

A vasárnapi csapatversenyen a mieink a 16 közé kerülésért Dániával kezdenek, győzelem esetén a nyolcaddöntőben a világbajnok Egyesült Államok következne…

Eredmények. Férfi tőr egyéni Világkupa, Bonn, 261 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Dósa-Imboden (amerikai) 15:10.

A legjobb 16 közé jutásért: Dósa-Kleibrink (német) 9:15.

Végeredmény: 1. Julien Mertine (francia), 2. Gerek Meinhardt (amerikai), 3. Andrea Cassara és Alessio Foconi (mindketten olaszok), …32. Dósa Dániel, …86. Mészáros Tamás, …149. Mihályi Andor, …168. Maior Mátyás, …222. Pórfy Tamás, …239. Bellovicz Gábor.

A döntőben: Mertine-Meinhardt 15:9.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

SZURKOLJATOK NEKÜNK!

A magyar válogatott nevében köszönjük a csaknem 35 ezer like-ot, a 80 ezer kattintást, és az 1,3 millió elérést, amely 15 olimpikon vívónk bemutatását kísérte.

Petschauer Attila emlékének adóztunk

A tragikus sorsú, kétszeres olimpiai bajnokról emlékeztünk meg – többek között válogatott vívók, Izrael nagykövete és Csampa Zsolt elnök társaságában.

Útra készen az olimpiai csapat!

A magyar sportélet legmagasabb rangú vezetőivel és a média képviselőivel találkozott kedden a párizsi olimpiai vívódelegáció.

Elhunyt Solti Antal

Rövid betegség után, 75 éves korában elhunyt Solti Antal, a magyar tőrvívás meghatározó egyénisége. Az MVSZ és az FTC a mestert saját halottjának tekinti.

Magyarok Párizsban – Muhari Eszter

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Muhari Eszterrel fejezzük be!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.