Hölgyeink értékes sikere

máj 3, 2020 | Hírek

Három veterán vívónk is megnyerte az európai szövetség összetett körversenyét. Győztesek: Bernát Andrea (női tőr, V1), Fellegi Ildikó (női tőr, V3), Hoffmann Ibolya (női párbajtőr, V3).

Az Európai Veterán Vívó Szövetség tavaly hirdette meg először négy fordulóból álló körversenyét, melybe az Európa-bajnokság is tartozott. A sorozat első viadalát, még tavaly szeptemberben, Magyarország rendezte meg. Az összetett győztes az Év Veterán Vívója címet nyeri el saját korosztályában. 

Hoffmann Ibolya (fent), illetve Bernát Andrea (lent, Czeglédy Edina mellette) az Európa-bajnoki dobogón.

A koronavírus-járvány miatt a pontversenyt május 1-jével lezárták, és az addigi eredmények alapján hirdettek eredményt. Ennek alapján három magyar vívó nyerte el a kitüntető címet. Bernát Andrea és Fellegi Ildikó női tőrben végzett az élen, +40, illetve +60-as korosztályban, míg Hoffmann Ibolya női párbajtőrben, a +60-as korosztályban nyerte meg a pontversenyt.

Gratulálunk a hölgyeknek!

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Petschauer Attila emlékének adóztunk

A tragikus sorsú, kétszeres olimpiai bajnokról emlékeztünk meg – többek között válogatott vívók, Izrael nagykövete és Csampa Zsolt elnök társaságában.

Útra készen az olimpiai csapat!

A magyar sportélet legmagasabb rangú vezetőivel és a média képviselőivel találkozott kedden a párizsi olimpiai vívódelegáció.

Elhunyt Solti Antal

Rövid betegség után, 75 éves korában elhunyt Solti Antal, a magyar tőrvívás meghatározó egyénisége. Az MVSZ és az FTC a mestert saját halottjának tekinti.

Magyarok Párizsban – Muhari Eszter

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Muhari Eszterrel fejezzük be!

Három érmet vár a kapitány

Az olimpiai felkészülés legfontosabb szakasza véget ért a 15 fős magyar válogatott számára. Boczkó Gábor szövetségi kapitány számol be minden részletről.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.